Home / RETETE / Retete dulciuri / Prajituri de casa / Gogoși simple de casă

Gogoși simple de casă

Gogoșile simple de casă reprezintă o rețetă clasică extrem de ușor de făcut, de care vă puteți bucura cu întreaga familie, dar și cu prietenii, oricând aveți poftă de ceva dulce care se prepară rapid.

Gogosi simple de casa

Gogoșile simple de casă sunt gata în 15-20 de minute și au o aromă îmbietoare. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru circa 30 de bucăți.

Ingrediente pentru gogoși simple de casă:

  • 1 1/4 cănă făină albă pentru prăjituri
  • 2 lingurițe praf de copt
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ cană de lapte dulce
  • ¼ cană de lapte bătut
  • ¼ cană de zahăr granulat
  • 3 lingurițe de unt topit
  • 3 căni de ulei vegetal, pentru prăjire
  • pentru acoperire, la alegere: zahăr pudră, zahăr vanilat sau zahăr pudră amestecat cu scorțișoară

Mod de preparare pentru gogoși simple de casă:

  • Încingeți uleiul la flacără medie într-o tigaie non-lipicioasă.
  • Într-un bol mic, amestecați făina, praful de copt și sarea.
  • Într-un bol mediu, bateți laptele dulce, laptele bătut, zahărul și untul topit.
  • Amestecați ingredientele din cele două boluri, formând un aluat.
  • Când uleiul s-a încins, măsurați ½ linguriță cu vârf de aluat și, cu mâinile, modelați-l ușor sub formă de bilă. Repetați acest procedeu și pentru restul aluatului.
  • Puneți câteva bile de aluat în tigaie și prăjiți-le uniform, pe toate părțile, până când devin aurii cu tentă maronie, apoi le luați din tigaie și le așezați pe un șervet de hârtie în interiorul unei farfurii întinse, pentru a absorbi surplusul de ulei. Dați gogoșile prin zahăr pudră sau zahăr vanilat ori zahăr amestecat cu scorțișoară. Repetați procedeul și pentru restul bilelor de aluat.
  • Este de preferat ca gogoșile să se consume calde sau pe parcursul zilei în care au fost făcute…

Poftă bună!

Loading..