Inghetata cu afine si crema de branza este o reteta savuroasa, care surprinde atat prin gustul minunat, cat si prin aspectul senzational.
Inghetata cu afine si crema de branza este usor de facut si reprezinta o alegere perfecta pentru a va racori. In plus, afinele sunt renumite pentru beneficiile aduse sanatatii.
Ingrediente pentru inghetata cu afine si crema de branza:
- 6 cani de afine (proaspete sau congelate si tinute la temperatura camerei)
- 200 g crema de branza
- 4 – 5 cani de lapte dulce
- 3 cani de smantana
- 4 galbenusuri de oua
- 1 + ½ cana de zahar granulat
Mod de preparare pentru inghetata cu afine si crema de branza:
- Bateti bine galbenusurile de oua cu zahar.
- Fierbeti laptele la foc mediu intr-o oala, si apoi turnati-l treptat peste combinatia de galbenusuri batute cu zahar; turnati toata compozitia inapoi in oala si fierbeti-o la foc mic pana cand se incheaga crema si nu mai curge de pe lingura de lemn.
- Luati oala de pe foc si adaugati crema de branza, dupa care o bateti pana se omogenizeaza complet; lasati compozitia la temperatura camerei cateva minute, apoi acoperiti oala si o introduceti in frigider pana ingheata complet.
- Procesati compozitia intr-un aparat de facut inghetata, ca sa obtineti o textura fina.
- Striviti usor afinele, apoi amestecati-le cu inghetata si lasati din nou la frigider, sa se intareasca, timp de circa doua ore.
- Serviti in pahare, boluri mici sau cornete…
Pofta buna!