Retete dulciuri

Madlene cu lămâie

Madlene cu lămâie

Madlenele cu lămâie sunt niște prăjiturele delicioase cu aspect de scoici și textură asemănătoare cu cea a pandișpanului. Madlenele cu lămâie reprezintă un deliciu cu specific franțuzesc și sunt ușor de preparat. Există diverse tipuri de madlene (cunoscute și ca Madeleine, în original), dar această versiune are în compoziție coaja rasă și zeama de la o lămâie. Vă prezentăm cum ...

Read More »

Clătite cu lapte de soia

Clătite cu lapte de soia

Clătitele cu lapte de soia reprezintă o alternativă la cele clasice, se prepară ușor, rapid și sunt foarte gustoase. Clătite cu lapte de soia sunt pufoase și le puteți servi simple sau cu ce preferați, de exemplu cu dulceață, gem, jeleu, miere, fructe sau creme. Vă prezentăm cum puteți prepara circa 15 clătite. Ingrediente pentru clătite cu lapte de soia: ...

Read More »

Plăcintă cu piersici

Plăcintă cu piersici

Plăcinta cu piersici este un desert minunat, care vă va cuceri încă de la prima îmbucătură. Plăcinta cu piersici se prepară în circa două ore, dar este necesar să mai stea și la rece pentru minimum trei ore, astfel încât aromele să se îmbine cum trebuie. Este o rețetă potrivită ocaziilor festive. Ingrediente pentru plăcintă cu piersici: • Pentru aluat: ...

Read More »

Brioşe cu ciocolată

Brioşe cu ciocolată

Brioşele cu ciocolată sunt un desert potrivit pentru gustarea celor mici, dar şi a celor mari. Uşor de preparat, sunt deliciul oricărui iubitor de ciocolată. Gata în: 1h Ingrediente – 100 g ciocolată – 100 g unt – 4 ouă – 120 g ciocolată – 50 g făină – 100 g zahăr – 5 linguri lapte – esenţă de vanilie ...

Read More »

Briose cremoase

Briose cremoase

Muffins cremoase reprezinta o reteta de desert ideala oricarui moment al zilei, petrecerilor si sarbatorilor, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Read More »

Nuci umplute cu cremă

Nuci umplute cu cremă

Nucile umplute cu cremă se prepară ușor, sunt fragede și extrem de gustoase, cu aspect festiv. Nucile umplute cu cremă reprezintă o rețetă clasică de fursecuri de casă, ce pot fi preparate în mai multe variante. Vă prezentăm cum puteți prepara o versiune cu cremă de nuci măcinate, cacao și esență de rom. Ingrediente pentru nuci umplute cu cremă: Pentru ...

Read More »

„Faguri” pufoși

„Faguri” pufoși

„Fagurii” pufoși reprezintă o rețetă de vafe belgiene foarte gustoase, pe care le puteți prepara cu orice ocazie. „Fagurii” pufoși se pot prepara în mai multe versiuni, iar aceasta este una care presupune un aluat simplu, din câteva ingrediente. Ingrediente pentru „faguri” pufoși: 3 ouă 5 linguri de lapte faină 4 linguri de ulei 1/2 linguriță amoniac stins cu oțet ...

Read More »

Cornulețe cu gem si nuci

Cornulețe cu gem si nuci

Cornulețele cu gem si nuci reprezintă o rețetă de fursecuri delicioase, fragede și care sunt ușor de făcut. Cornulețele cu gem si nuci se pot prepara în mai multe variante; aceasta este una de post, aromată cu gemul pe care îl preferați, nuci măcinate și coajă rasă de lămâie. Acestea sunt gata în circa două ore și jumătate. Ingrediente pentru ...

Read More »

Turtă dulce cu miere

Turtă dulce cu miere

Aveţi poftă de un desert delicios şi foarte uşor de preparat? Ei bine, dacă vă doriţi să mâncaţi ceva foarte bun, atunci trebuie să fiţi atente şi să citiţi cu atenţie rândurile următoare. Vrem să vă propunem o reţetă delicioasă de turtă dulce cu miere. De ce aveţi nevoie pentru a pregăti o minunată turtă dulce cu miere? Iată ingredientele ...

Read More »

Pandișpan Victoria

Pandișpan Victoria

Pandișpanul Victoria este o rețetă minunată pentru momentele în care aveți poftă de ceva dulce sau când doriți să vă impresionați invitații. Pandișpanul Victoria a fost numit astfel în cinstea reginei Victoria a Marii Britanii, deoarece se spune că se număra printre prăjiturile sale preferate. Aluatul se prepară în 15 minute și se lasă la cuptor pentru 30 de minute. ...

Read More »