Retete dulciuri

Jeleu din struguri

Jeleu din struguri

Jeleul din struguri se pregătește ușor, în circa 45 de minute, iar rezultatul va fi unul extrem de savuros, de care se poate bucura întreaga familie. Jeleul din struguri este dulce, aromat și se poate adăuga la multe preparate:  se poate consuma la micul dejun, ca gustare între mese ori ca desert. Vă prezentăm cum puteți pregăti o cantitate pentru ...

Read More »

Gem din piure de dovleac

Gem din piure de dovleac

Gemul din piure de dovleac este o reteta care se prepara simplu si rapid, din ingrediente sanatoase. Gustul si textura sa permit asocierea cu o multime de preparate dulci.   Gemul din piure de dovleac se poate consuma pe paine, ca umplutura pentru prajituri, clatite, placinte dulci sau in amestec cu cereale ori ca topping pentru iaurt. Ingrediente pentru gem ...

Read More »

Dulceata fina de piersici si pepene galben

Dulceata fina de piersici si pepene galben

Dulceata fina de piersici si pepene galben este o delicatesa pe care o puteti pregati cu usurinta si care rezista conservata pana la un an. Dulceata fina de piersici si pepene galben are un gust ce reprezinta imbinarea perfecta dintre cele doua arome. Puteti consuma aceasta dulceata atat simpla, cat si cu biscuiti, pe paine sau ca umplutura ori decor ...

Read More »

Dulceata de castraveti cu vanilie

Dulceata de castraveti cu vanilie

Dulceata de castraveti cu vanilie este o reteta de dulceata inedita, insa extrem de gustoasa, cu o textura delicata si o aroma proaspata. Dulceata de castraveti cu vanilie se prepara foarte usor si rapid, iar gustul sau surprinzator de bun le va cuceri chiar si pe cele mai pretentioase persoane. Va prezentam cum puteti face o cantitate pentru doua borcane. ...

Read More »

Gem de mure traditional

Gem de mure traditional

Gemul de mure traditional este o reteta care se prepara usor, potrivind gramajul zaharului in functie de cantitatea de mure. Gemul de mure traditional este un deliciu cu care va puteti delecta oricand aveti pofta de ceva gustos. Merge foarte bine ca umplutura pentru diverse prajituri, gogosi, clatite sau alte asemenea deserturi. Ingrediente pentru gem de mure traditional: 1 kg ...

Read More »

Gem din caise cu zeama de lamaie

Gem din caise cu zeama de lamaie

Gemul din caise cu zeama de lamaie este unul dintre cele mai bune exemple de retete delicioase, preparate in stil traditional. Gemul din caise cu zeama de lamaie este ideal pentru a fi consumat la micul dejun sau oricand ca umplutura pentru o varietate mare de prajituri si clatite. Ingrediente pentru gem din caise cu zeama de lamaie: 1 kg ...

Read More »

Gem din pasta de macese

Gem din pasta de macese

Gemul din pasta de macese este spornic si are o aroma dulce-acrisoara, de aceea este ideal pentru a umple clatitele sau gogosile. Gemul din pasta de macese are o textura fina si cremoasa. Procesul de preparare este migalos, insa rezultatul final este atat de gustos, incat merita tot efortul pregatirii. Va prezentam cum puteti prepara  o cantitate de aproximativ 2.6 ...

Read More »

Gem din caise

Gem din caise

Gemul din caise este foarte bun, de aceea este des utilizat si ca umplutura pentru prajituri, cornulete, clatite si alte asemenea deserturi. Gemul din caise se prepara usor si reprezinta un deliciu pentru intreaga familie. Iata cum puteti obtine cel mai bun gem de caise coapte, pe care sa il puteti savura ori de cate ori aveti pofta de ceva ...

Read More »

Dulceata de dude negre (agude)

Dulceata de dude negre (agude)

Dulceata de dude negre sau agude, cum li se mai spune in popor, este o reteta absolut delicioasa, pe care o puteti prepara usor. Dulceata de dude negre este asemanatoare cu un gem, deoarece fructele nu raman neaparat intregi, asadar are o textura fina, dar iese putin mai siropoasa. Ingrediente pentru dulceata de dude negre: 500 g dude negre 250 ...

Read More »

Dulceata din caise coapte

Dulceata din caise coapte

Dulceata din caise coapte este una dintre cele mai delicioase retete care se prepara in stil traditional, fara dificultate. Dulceata din caise coapte se poate consuma ca atare la micul dejun sau o puteti adauga in torturi, prajituri, tarte sau alte deserturi savuroase. Ingrediente pentru dulceata din caise coapte: 1 kg zahar granulat 40 – 60 de caise coapte (le ...

Read More »