Retete dulciuri

Gem din pasta de macese

Gem din pasta de macese

Gemul din pasta de macese este spornic si are o aroma dulce-acrisoara, de aceea este ideal pentru a umple clatitele sau gogosile. Gemul din pasta de macese are o textura fina si cremoasa. Procesul de preparare este migalos, insa rezultatul final este atat de gustos, incat merita tot efortul pregatirii. Va prezentam cum puteti prepara  o cantitate de aproximativ 2.6 ...

Read More »

Gem din caise

Gem din caise

Gemul din caise este foarte bun, de aceea este des utilizat si ca umplutura pentru prajituri, cornulete, clatite si alte asemenea deserturi. Gemul din caise se prepara usor si reprezinta un deliciu pentru intreaga familie. Iata cum puteti obtine cel mai bun gem de caise coapte, pe care sa il puteti savura ori de cate ori aveti pofta de ceva ...

Read More »

Dulceata de dude negre (agude)

Dulceata de dude negre (agude)

Dulceata de dude negre sau agude, cum li se mai spune in popor, este o reteta absolut delicioasa, pe care o puteti prepara usor. Dulceata de dude negre este asemanatoare cu un gem, deoarece fructele nu raman neaparat intregi, asadar are o textura fina, dar iese putin mai siropoasa. Ingrediente pentru dulceata de dude negre: 500 g dude negre 250 ...

Read More »

Dulceata din caise coapte

Dulceata din caise coapte

Dulceata din caise coapte este una dintre cele mai delicioase retete care se prepara in stil traditional, fara dificultate. Dulceata din caise coapte se poate consuma ca atare la micul dejun sau o puteti adauga in torturi, prajituri, tarte sau alte deserturi savuroase. Ingrediente pentru dulceata din caise coapte: 1 kg zahar granulat 40 – 60 de caise coapte (le ...

Read More »

Gem de piersici si ghimbir

Gem de piersici si ghimbir

Gemul de piersici si ghimbir este o reteta care imbina proprietatile exceptionale ale ghimbirului cu gustul savuros al piersicilor. Gemul de piersici si ghimbir este nemaipomenit de bun pe paine la micul dejun sau in deserturi precum prajituri. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru circa 4 cani. Ingrediente pentru gem de piersici si ghimbir: 6 piersici mari, proaspete, ...

Read More »

Dulceata de mure facuta in casa

Dulceata de mure facuta in casa

Dulceata de mure facuta in casa este usor de preparat si ii bucura cu aroma sa imbietoare pe toti cei care adora aceste fructe de padure delicioase. Dulceata de mure facuta in casa este o reteta care se pregateste  in special incepand cu sfarsitul lunii iulie, pana in octombrie, cand se coc aceste fructe foarte sanatoase. Ingrediente pentru dulceata de ...

Read More »

Dulceata de lamai

Dulceata de lamai

Dulceata de lamai este foarte aromata, fina si gustoasa. Este perfecta in combinatie cu preparatele dulci. Dulceata de lamai este foarte apreciata in special in completarea prajiturilor cu aluat foarte dulce, deoarece le ofera un gust acrisor fresh. Este foarte buna si drept umplutura pentru clatite sau ca topping pentru tarte dulci. Ingrediente pentru dulceata de lamai: 1 kg lamai ...

Read More »

Dulceata de cirese rosii

Dulceata de cirese rosii

Dulceata de cirese rosii este foarte indragita de multe persoane, datorita gustului sau special si a texturii fine. Dulceata de cirese rosii este un desert foarte bun, care merge savurat atat simplu, cat si impreuna cu diverse prajituri sau tarte. Ingrediente pentru dulceata de cirese rosii: 1 kg de cirese rosii, proaspete (fara samburi) 1 kg de zahar granulat 3 ...

Read More »

Dulceata fina de cirese albe

Dulceata fina de cirese albe

Dulceata fina de cirese albe se numara printre bunatatile verii, care imbogatesc camara gospodinelor si ii bucura pe cei care adora ciresele. Dulceata fina de cirese albe se prepara din ciresele deschise la culoare: cele care au nuante de alb, roz, galbui sau oranj deschis. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru 3 – 4 borcane. Ingrediente pentru dulceata ...

Read More »

Dulceata de visine in stil traditional

Dulceata de visine in stil traditional

Dulceata de visine in stil traditional are un aspect caramelizat si un gust dulce-acrisor nemaipomenit, completate de o culoare minunata. Dulceata de visine in stil traditional este usor de facut si reprezinta un deliciu pentru majoritatea persoanelor, mai ales ca poate fi consumata nu doar simpla, ci si asociata cu o multitudine de prajituri, clatite sau alte preparate pentru desert. ...

Read More »