Retete dulciuri

Gem din capsuni si zmeura

Gem din capsuni si zmeura

Gemul din capsuni si zmeura preparat natural are o savoare exceptionala, intrucat combina cu succes gustul acestor doua tipuri de fructe delicioase. Gemul din capsuni si zmeura se prepara usor, in stil traditional si il puteti consuma fie simplu, fie asociat cu o varietate de prajituri sau preparate dulci. Ingrediente pentru gem din capsuni si zmeura: 500 g capsuni medii, ...

Read More »

Dulceata acrisoara de coacaze rosii

Dulceata acrisoara de coacaze rosii

Dulceata acrisoara de coacaze rosii sau pomusoare, cum mai sunt cunoscute, se conserva fara samburi si reprezinta un desert minunat, nelipsit din camara gospodinelor desavarsite. Dulceata acrisoara de coacaze rosii se prepara in lunile iunie si iulie, deoarece acesta este sezonul in care se coc aceste fructe de padure foarte sanatoase. Aceasta dulceata se poate servi simpla ori impreuna cu clatite, ...

Read More »

Dulceata clasica de cirese amare

Dulceata clasica de cirese amare

Dulceata clasica de cirese amare este un deliciu pentru foarte multe persoane care prefera aroma sa dulce-amaruie specifica. Dulceata clasica de cirese amare este usor de facut, iar pe langa zahar se mai adauga si jumatate de baton de vanilie, care imbogateste gustul. Va prezentam varianta tipica pentru dulceata de cirese amare. Daca doriti sa preparati o cantitate diferita, este ...

Read More »

Dulceata de capsuni in stil clasic

Dulceata de capsuni in stil clasic

Dulceata de capsuni in stil clasic este o reteta din batrani, a carei savoare aminteste deseori de copilarie, de verile petrecute alaturi de bunici, la tara. Dulceata de capsuni in stil clasic are un gust incantator fie ca o mancam simpla sau asociata cu diverse alte preparate dulci. Iata cum se prepara o cantitate standard. Daca doriti sa transformati in ...

Read More »

Dulceata traditionala de zmeura

Dulceata traditionala de zmeura

Dulceata traditionala de zmeura are o aroma parfumata si o textura placuta, de aceea nu trebuie sa lipseasca din camara noastra. Dulceata traditionala de zmeura se prepara usor si se consuma ca atare sau impreuna cu diverse prajituri, tarte, clatite si alte preparate dulci. In functie de cantitatea de zmeura dorita, se ajusteaza si gramajul zaharului, respectand intocmai proportia de ...

Read More »

Sorbet de grapefruit cu alcool

Sorbet de grapefruit cu alcool

Sorbetul de grapefruit cu alcool va ajuta sa va racoriti si sa va bucurati de gustul grapefruit-ului in combinatie cu zahar si imbogatit cu putin din aroma unei bauturi alcoolice. Sorbetul de grapefruit cu alcool este o reteta pentru desert cremos, fin si racoritor, pe care il puteti savura dupa o masa usoara. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate ...

Read More »

Cozonac impletit cu ciocolata si cirese

Cozonac impletit cu ciocolata si cirese

Cozonac impletit cu ciocolata si cirese este o reteta fina si aromata, care se prepara fara dificultate.   Cozonacul impletit cu ciocolata si cirese are un gust minunat datorita combinatiei de aluat pufos cu umplutura delicioasa de ciocolata si cirese. Ingrediente pentru cozonac impletit cu ciocolata si cirese: Pentru aluat: 5 galbenusuri de oua proaspete 485 g faina 2 lingurite ...

Read More »

Bunatati din orez expandat cu caramel

Bunatati din orez expandat cu caramel

Bunatati din orez expandat cu caramel este o reteta minunata de desert sau o idee de gustare dulce, de care va puteti bucura oricand doriti sa preparati usor ceva aromat.   Bunatatile din orez expandat cu caramel se pot realiza sub forma de batoane sau cu aspect de prajituri. Va prezentam cum puteti prepara 20 – 25 de portii. Ingrediente ...

Read More »