Retete dulciuri

Chec cu afine si glazura de lamaie

Chec cu afine si glazura de lamaie

Checul cu afine si glazura de lamaie este un desert delicios cu aroma dulce-acrisoara, potrivit atat pentru ocazii, datorita aspectului sau festiv, cat si pentru zilele obisnuite, in care doriti sa savurati ceva deosebit. Checul cu afine si glazura de lamaie se prepara simplu, si il puteti servi alaturi de cafea, gem sau dulceata. Aceasta versiune este alegerea perfecta daca doriti ...

Read More »

Pasca traditionala romaneasca

Pasca traditionala romaneasca

Pasca traditionala romaneasca este o reteta care se prepara foarte simplu si este nelipsita de pe mesele tuturor celor care tin sa respecte obiceiurile crestinesti stravechi. Pasca traditionala romaneasca are la baza un aluat pufos ca de cozonac aromat, branza proaspata de vaci si stafide inchise la culoare. Ingrediente pentru pasca traditionala romaneasca: Pentru aluat: 500 g faina 4 oua ...

Read More »

Pasca cu branza in stil moldovenesc

Pasca cu branza in stil moldovenesc

Pasca cu branza in stil moldovenesc este o reteta traditionala cu care va puteti delecta in perioada sarbatorilor pascale. Pasca cu branza in stil moldovenesc reprezinta un desert foarte gustos, preparat conform obiceiurilor din batrani. Ingrediente pentru pasca cu branza in stil moldovenesc: 1.5 kg branza de vaci 10 oua proaspete 1 kg faina 100 g gris 200 g unt ...

Read More »

Chec cu aroma de migdale si lamaie

Chec cu aroma de migdale si lamaie

Checul cu aroma de migdale si lamaie este un desert ce poate fi servit la orice masa, iar la ocazii speciale va fi foarte apreciat de catre musafiri, datorita combinatiei deosebite si a texturii fine. Checul cu aroma de migdale si lamaie poate fi consumat alaturi de niste fructe de padure proaspete, de exemplu afine, mure, zmeura, capsuni. Ingrediente pentru chec cu aroma ...

Read More »

Cornulețe fragede cu unt și rahat

Cornulețe fragede cu unt și rahat

Cornulețele fragede cu unt și rahat sunt aromate, ușor de făcut și au un gust delicios. Cornulețele fragede cu unt și rahat reprezintă o rețetă de fursecuri delicioase, care există în mai multe versiuni. Vă prezentăm o versiune aromată cu puțină coajă de lămâie și portocală sau esență de vanilie și rom, în funcție de preferință. Iată cum puteți prepara ...

Read More »

Cornulețe cu smântână și gem

Cornulețe cu smântână și gem

Cornulețele cu smântână și gem sunt usor de făcut, fragede si foarte gustoase, cu specific românesc. Cornulețele cu smântână și gem sunt servite în special de sărbători, când sunt nelipsite de pe mesele cu bucate tradiționale. Ingrediente pentru cornulețe cu smântână și gem: 3 căni de făină 1 pachet de unt 1 cană de smântână groasă 30 g drojdie un ...

Read More »

Fursecuri simple cu glazura de lamaie

Fursecuri simple cu glazura de lamaie

Fursecurile simple cu glazura de lamaie reprezinta o reteta aromata, care se prepara in mod rapid, fara dificultate.   Fursecurile simple cu glazura de lamaie sunt perfecte pentru momentele in care doriti sa va bucurati de un desert fin. Va prezentam cum puteti pregati 48 de bucati. Ingrediente pentru fursecuri simple cu glazura de lamaie: 2 galbenusuri de oua 2 cesti de ...

Read More »

Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

Cunoscut şi sub numele de bulgări de zăpadă, laptele de pasăre este un desert excelent în timpul verii datorită faptului că îl putem se serveşte rece dar şi pentru că îi putem da şi un plus de gust folosind în decor fructe proaspete şi, mai ales, de sezon. Gata în: 30 min Ingrediente – 1 litru lapte – 4 ouă ...

Read More »

Cozonac cu fructe

Cozonac cu fructe

Ce poate fi mai aromat şi mai plăcut în sezonul rece decât un cozonac? Ce poate reprezenta mai bine sărbătorile de iarnă decat un minunat cozonac? Noi vrem să vă venim în ajutor şi să vă învătăm să preparaţi cel mai bun şi mai înmiresmat cozonac. De aceea vă prezentăm o reţetă absolut delicioasă de cozonac cu fructe. Urmând paşii ...

Read More »

Gem din caise cu zeama de lamaie

Gem din caise cu zeama de lamaie

Gemul din caise cu zeama de lamaie este unul dintre cele mai bune exemple de retete delicioase, preparate in stil traditional. Gemul din caise cu zeama de lamaie este ideal pentru a fi consumat la micul dejun sau oricand ca umplutura pentru o varietate mare de prajituri si clatite. Ingrediente pentru gem din caise cu zeama de lamaie: 1 kg ...

Read More »
Loading..