Retete dulciuri

Gem de piersici si ghimbir

Gem de piersici si ghimbir

Gemul de piersici si ghimbir este o reteta care imbina proprietatile exceptionale ale ghimbirului cu gustul savuros al piersicilor. Gemul de piersici si ghimbir este nemaipomenit de bun pe paine la micul dejun sau in deserturi precum prajituri. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru circa 4 cani. Ingrediente pentru gem de piersici si ghimbir: 6 piersici mari, proaspete, ...

Read More »

Dulceata de lamai

Dulceata de lamai

Dulceata de lamai este foarte aromata, fina si gustoasa. Este perfecta in combinatie cu preparatele dulci. Dulceata de lamai este foarte apreciata in special in completarea prajiturilor cu aluat foarte dulce, deoarece le ofera un gust acrisor fresh. Este foarte buna si drept umplutura pentru clatite sau ca topping pentru tarte dulci. Ingrediente pentru dulceata de lamai: 1 kg lamai ...

Read More »

Dulceata de cirese rosii

Dulceata de cirese rosii

Dulceata de cirese rosii este foarte indragita de multe persoane, datorita gustului sau special si a texturii fine. Dulceata de cirese rosii este un desert foarte bun, care merge savurat atat simplu, cat si impreuna cu diverse prajituri sau tarte. Ingrediente pentru dulceata de cirese rosii: 1 kg de cirese rosii, proaspete (fara samburi) 1 kg de zahar granulat 3 ...

Read More »

Dulceata de visine in stil traditional

Dulceata de visine in stil traditional

Dulceata de visine in stil traditional are un aspect caramelizat si un gust dulce-acrisor nemaipomenit, completate de o culoare minunata. Dulceata de visine in stil traditional este usor de facut si reprezinta un deliciu pentru majoritatea persoanelor, mai ales ca poate fi consumata nu doar simpla, ci si asociata cu o multitudine de prajituri, clatite sau alte preparate pentru desert. ...

Read More »

Dulceata traditionala de zmeura

Dulceata traditionala de zmeura

Dulceata traditionala de zmeura are o aroma parfumata si o textura placuta, de aceea nu trebuie sa lipseasca din camara noastra. Dulceata traditionala de zmeura se prepara usor si se consuma ca atare sau impreuna cu diverse prajituri, tarte, clatite si alte preparate dulci. In functie de cantitatea de zmeura dorita, se ajusteaza si gramajul zaharului, respectand intocmai proportia de ...

Read More »

Sorbet de grapefruit cu alcool

Sorbet de grapefruit cu alcool

Sorbetul de grapefruit cu alcool va ajuta sa va racoriti si sa va bucurati de gustul grapefruit-ului in combinatie cu zahar si imbogatit cu putin din aroma unei bauturi alcoolice. Sorbetul de grapefruit cu alcool este o reteta pentru desert cremos, fin si racoritor, pe care il puteti savura dupa o masa usoara. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate ...

Read More »

Cozonac impletit cu ciocolata si cirese

Cozonac impletit cu ciocolata si cirese

Cozonac impletit cu ciocolata si cirese este o reteta fina si aromata, care se prepara fara dificultate.   Cozonacul impletit cu ciocolata si cirese are un gust minunat datorita combinatiei de aluat pufos cu umplutura delicioasa de ciocolata si cirese. Ingrediente pentru cozonac impletit cu ciocolata si cirese: Pentru aluat: 5 galbenusuri de oua proaspete 485 g faina 2 lingurite ...

Read More »