Retete dulciuri

Gem din capsuni si zmeura

Gem din capsuni si zmeura

Gemul din capsuni si zmeura preparat natural are o savoare exceptionala, intrucat combina cu succes gustul acestor doua tipuri de fructe delicioase. Gemul din capsuni si zmeura se prepara usor, in stil traditional si il puteti consuma fie simplu, fie asociat cu o varietate de prajituri sau preparate dulci. Ingrediente pentru gem din capsuni si zmeura: 500 g capsuni medii, ...

Read More »

Dulceata fina de cirese albe

Dulceata fina de cirese albe

Dulceata fina de cirese albe se numara printre bunatatile verii, care imbogatesc camara gospodinelor si ii bucura pe cei care adora ciresele. Dulceata fina de cirese albe se prepara din ciresele deschise la culoare: cele care au nuante de alb, roz, galbui sau oranj deschis. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru trei-patru borcane. Ingrediente pentru dulceata fina de ...

Read More »

Budinca raw de fructe si cacao

Budinca raw de fructe si cacao

Budinca raw de fructe si cacao este o reteta minunata si sanatoasa, care se prepara fara dificultate si nu necesita coacere.   Budinca raw de fructe si cacao este naturala, plina de vitamine. Poate fi servita ca mic dejun, la desert sau drept o gustare dulce naturala si sanatoasa. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru una-doua portii. Ingrediente ...

Read More »

Dulceata savuroasa de prune verzi

Dulceata savuroasa de prune verzi

Dulceata savuroasa de prune verzi este o reteta preferata de foarte multe persoane, datorita gustului sau exceptional si al texturii deosebit de placute. Dulceata savuroasa de prune verzi este aromata si cu vanilie, dar contine si lamaie, pentru ca prunele verzi sa nu isi piarda culoarea minunata. Ingrediente pentru dulceata savuroasa de prune verzi: o farfurie adanca plina cu prune ...

Read More »

Dulceata acrisoara de coacaze rosii

Dulceata acrisoara de coacaze rosii

Dulceata acrisoara de coacaze rosii sau pomusoare, cum mai sunt cunoscute, se conserva fara samburi si reprezinta un desert minunat, nelipsit din camara gospodinelor desavarsite. Dulceata acrisoara de coacaze rosii se prepara in lunile iunie si iulie, deoarece acesta este sezonul in care se coc aceste fructe de padure foarte sanatoase. Aceasta dulceata se poate servi simpla ori impreuna cu clatite, ...

Read More »

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara este o combinatie sanatoasa, cu totul deosebita si apetisanta, care se prepara usor. Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara este excelenta atat consumata simpla, cat si pe paine prajita sau biscuiti, ori ca umplutura pentru clatite, prajituri sau ca decor pentru alte preparate dulci. Va prezentam cum puteti face doua borcane de 250 g ...

Read More »

Plăcintă cu nucă de cocos

Plăcintă cu nucă de cocos

Plăcinta cu nucă de cocos reprezintă un desert minunat, absolut delicios, ideal ocaziilor speciale. Plăcinta cu nucă de cocos este o alegere foarte bună pentru zilele în care doriți să preparați ceva dulce și exotic. Această versiune presupune un blat preparat acasă, dar poate fi substituit cu foi de aluat din comerț. Ingrediente pentru plăcintă cu nucă de cocos: • Pentru ...

Read More »

Cozonac secuiesc

Cozonac secuiesc

Cozonacul secuiesc reprezintă un desert savuros pe care îl puteți prepara cu orice ocazie, mai ales când doriți să îi surprindeți pe cei dragi cu un preparat deosebit. Cozonacul secuiesc va fi gata în circa două ore. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase bucăți. Ingrediente pentru cozonac secuiesc: 750 g făină 100 g de unt topit 300 ...

Read More »