Retete dulciuri

Pandișpan Victoria

Pandișpan Victoria

Pandișpanul Victoria este o rețetă minunată pentru momentele în care aveți poftă de ceva dulce sau când doriți să vă impresionați invitații. Pandișpanul Victoria a fost numit astfel în cinstea reginei Victoria a Marii Britanii, deoarece se spune că se număra printre prăjiturile sale preferate. Aluatul se prepară în 15 minute și se lasă la cuptor pentru 30 de minute. ...

Read More »

Cozonac tradiţional facut în casă

Cozonac tradiţional facut în casă

Există multe reţete de cozonac tradiţional şi cu siguranță că deja aţi încercat câteva variante. Cu toate acestea, noi vrem să vă ajutăm cu o reţetă de cozonac tradiţional foarte simplu de facut şi extrem de delicios. Această reţetă de cozonac tradiţional este foarte uşoară şi cu ea veţi reuşi să deveniţi vedetă în familie. De ce aveţi nevoie pentru cozonacul ...

Read More »

Cornulețe cu cremă de nuci

Cornulețe cu cremă de nuci

Cornulețele cu cremă de nuci reprezintă o rețetă care se prepară cu precădere de sărbători și la ocazii speciale. Cornulețele cu cremă de nuci presupun un aluat fraged, iar umplutura este realizată dintr-o cremă cu nuci măcinate, zahăr, pesmet dulce, albușuri, la care se adaugă aroma cojii de lămâie. Ingrediente pentru cornulețe cu cremă de nuci: Pentru aluat: 250 g ...

Read More »

Bomboane fine cu nucă de cocos

Bomboane fine cu nucă de cocos

Bomboanele fine cu nucă de cocos reprezintă o alegere inspirată pentru momentele festive, când doriți să-i surprindeți pe cei dragi. Bomboanele fine cu nucă de cocos sunt ușor de făcut, au un gust delicios și arată spectaculos. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru circa 15 bomboane. Ingrediente pentru bomboane fine cu nucă de cocos: O cană fulgi de ...

Read More »

Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem

Fursecurile cu gem reprezintă o rețetă pe care o puteți prepara atât pentru ocaziile festive, cât și pentru zilele obișnuite, în care doriți să savurați fursecuri de casă delicioase. Fursecurile cu gem sunt delicioase și ușor de făcut. Vă prezentăm cum puteți prepara 24 de fursecuri pe care le puteți îndulci cu gemul preferat. Ingrediente pentru fursecuri cu gem: 200 ...

Read More »

Salam de biscuiţi

Salam de biscuiţi

Ce poate fi mai bun decât un salam de biscuiţi? Aromat, dulce şi uşor de preparat, salamul de biscuiţi este un desert foarte căutat oricând, inclusiv în perioadele de post. Timp de pregătire: 1h Ingrediente – 1 kg de biscuiţi (de care preferaţi) – 600 g rahat – 100 g margarină – 50 g ciocolată – 200 ml apă – ...

Read More »

Halva făcută în casă

Halva făcută în casă

Halvaua făcută în casă este o rețetă ușor de preparat, pe care o puteți consuma drept gustare sănătoasă, care oferă și energie și sațietate. Halvaua făcută în casă reprezintă o sursă foarte bună de calciu, fier, magneziu, fibre, zinc, acid folic, vitaminele B1, B2 și E, datorită semințelor de susan crude, dar și a celorlalte ingrediente neprăjite. Există mai multe variante ...

Read More »

Chec „Zebră”

Chec „Zebră”

Checul „Zebră” este o rețetă pe care o putem regăsi în mai multe variante, iar aceasta este una de post. Checul „Zebră” este delicios și poartă acest nume datorită aspectului rezultat din felul în care se pune un amestec realizat din cacao în aluat. Ingrediente pentru chec „Zebră”: 1 + ½ cană de făină o cană de lapte de soia ...

Read More »