Retete dulciuri

Briose cremoase

Briose cremoase

Muffins cremoase reprezinta o reteta de desert ideala oricarui moment al zilei, petrecerilor si sarbatorilor, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Read More »

Nuci umplute cu cremă

Nuci umplute cu cremă

Nucile umplute cu cremă se prepară ușor, sunt fragede și extrem de gustoase, cu aspect festiv. Nucile umplute cu cremă reprezintă o rețetă clasică de fursecuri de casă, ce pot fi preparate în mai multe variante. Vă prezentăm cum puteți prepara o versiune cu cremă de nuci măcinate, cacao și esență de rom. Ingrediente pentru nuci umplute cu cremă: Pentru ...

Read More »

Ruladă de biscuiți și nucă de cocos

Ruladă de biscuiți și nucă de cocos

Rulada de biscuiți și nucă de cocos reprezintă o rețetă de desert minunat, potrivit oricărei ocazii. Rulada de biscuiți și nucă de cocos este gata în două ore și 20 de minute, deoarece nu presupune coacere, dar trebuie să stea la rece. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru circa șase porții. Ingrediente pentru ruladă de biscuiți și nucă ...

Read More »

Cozonac „trandafir” cu stafide

Cozonac „trandafir” cu stafide

Cozonacul „trandafir” cu stafide reprezintă o alternativă la cozonacul clasic, datorită aspectului deosebit. Cozonacul „trandafir” cu stafide este foarte gustos și aromat; este ideal pentru ocaziile festive sau sărbători, mai ales dacă doriți să vă impresionați invitații. Ingrediente pentru cozonac „trandafir” cu stafide: 600 g făină 100 g unt ținut la temperatura camerei 200 ml lapte 2 ouă un plic ...

Read More »

„Faguri” pufoși

„Faguri” pufoși

„Fagurii” pufoși reprezintă o rețetă de vafe belgiene foarte gustoase, pe care le puteți prepara cu orice ocazie. „Fagurii” pufoși se pot prepara în mai multe versiuni, iar aceasta este una care presupune un aluat simplu, din câteva ingrediente. Ingrediente pentru „faguri” pufoși: 3 ouă 5 linguri de lapte faină 4 linguri de ulei 1/2 linguriță amoniac stins cu oțet ...

Read More »

Cornulețe cu gem si nuci

Cornulețe cu gem si nuci

Cornulețele cu gem si nuci reprezintă o rețetă de fursecuri delicioase, fragede și care sunt ușor de făcut. Cornulețele cu gem si nuci se pot prepara în mai multe variante; aceasta este una de post, aromată cu gemul pe care îl preferați, nuci măcinate și coajă rasă de lămâie. Acestea sunt gata în circa două ore și jumătate. Ingrediente pentru ...

Read More »

Turtă dulce cu miere

Turtă dulce cu miere

Aveţi poftă de un desert delicios şi foarte uşor de preparat? Ei bine, dacă vă doriţi să mâncaţi ceva foarte bun, atunci trebuie să fiţi atente şi să citiţi cu atenţie rândurile următoare. Vrem să vă propunem o reţetă delicioasă de turtă dulce cu miere. De ce aveţi nevoie pentru a pregăti o minunată turtă dulce cu miere? Iată ingredientele ...

Read More »

Pandișpan Victoria

Pandișpan Victoria

Pandișpanul Victoria este o rețetă minunată pentru momentele în care aveți poftă de ceva dulce sau când doriți să vă impresionați invitații. Pandișpanul Victoria a fost numit astfel în cinstea reginei Victoria a Marii Britanii, deoarece se spune că se număra printre prăjiturile sale preferate. Aluatul se prepară în 15 minute și se lasă la cuptor pentru 30 de minute. ...

Read More »

Cozonac tradiţional facut în casă

Cozonac tradiţional facut în casă

Există multe reţete de cozonac tradiţional şi cu siguranță că deja aţi încercat câteva variante. Cu toate acestea, noi vrem să vă ajutăm cu o reţetă de cozonac tradiţional foarte simplu de facut şi extrem de delicios. Această reţetă de cozonac tradiţional este foarte uşoară şi cu ea veţi reuşi să deveniţi vedetă în familie. De ce aveţi nevoie pentru cozonacul ...

Read More »

Cornulețe cu cremă de nuci

Cornulețe cu cremă de nuci

Cornulețele cu cremă de nuci reprezintă o rețetă care se prepară cu precădere de sărbători și la ocazii speciale. Cornulețele cu cremă de nuci presupun un aluat fraged, iar umplutura este realizată dintr-o cremă cu nuci măcinate, zahăr, pesmet dulce, albușuri, la care se adaugă aroma cojii de lămâie. Ingrediente pentru cornulețe cu cremă de nuci: Pentru aluat: 250 g ...

Read More »