Retete dulciuri

Clatite insiropate cu frisca si capsuni

Clatite insiropate cu frisca si capsuni

Clatitele insiropate cu frisca si capsuni pot fi consumate la micul dejun, ca o simpla gustare aromata ori sub forma de desert. Clatitele insiropate cu frisca si capsuni reprezinta o alternativa fata de cele clasice, intrucat contin sirop de capsuni si frisca vanilata, o combinatie al carei gust va va cuceri. Ingrediente pentru clatite insiropate cu frisca si capsuni: 450 g ...

Read More »

Dulceata parfumata de trandafiri

Dulceata parfumata de trandafiri

Dulceata parfumata de trandafiri preparata in stil traditional are un gust cu totul deosebit, foarte bun si aromat. Dulceata parfumata de trandafiri este usor de facut si reprezinta modalitatea perfecta de a va delecta cu un desert senzational. Ingrediente pentru dulceata parfumata de trandafiri: 1 kg zahar granulat 150 g petale de trandafiri pentru dulceata, curatate de partea alba 1 ...

Read More »

Pandişpan simplu și pufos

Pandişpan simplu și pufos

Pandişpanul este folosit adesea drept blat de tort sau pentru substrat pentru diferite prăjituri. Oricum l-ai combina, pandişpanul va rămâne soluţia cea mai la îndemână şi uşoară de preparare a unui mic desert. Timp de preparare: 1 h Ingrediente – 5 ouă – 5 linguri ulei – 150 g făină – 250 g zahăr – 1 praf de sare – ...

Read More »

Dulceata de capsuni in stil clasic

Dulceata de capsuni in stil clasic

Dulceata de capsuni in stil clasic este o reteta din batrani, a carei savoare aminteste deseori de copilarie, de verile petrecute alaturi de bunici, la tara. Dulceata de capsuni in stil clasic are un gust incantator fie ca o mancam simpla sau asociata cu diverse alte preparate dulci. Iata cum se prepara o cantitate standard. Daca doriti sa transformati in ...

Read More »

Reteta de dulceata de nuci verzi

Reteta de dulceata de nuci verzi

Daca ati ales sa faceti dulceata de nuci verzi, in locul unui lichior italian cu aceeasi baza, trebuie sa cunoasteti cateva lucruri extrem de importante inainte de a o apuca pe acest drum. Alaturi de siropul pe care il secreta acestea, pe tot parcursul procesului veti obtine un veritabil deliciu, pe care toti il vor lauda. Avand in vedere ca ...

Read More »

Reteta de nuci umplute

Reteta de nuci umplute

Nucile umplute sunt preferate de cei mici, dar si de cei mari, si au ramas un deliciu si o amintire placuta atunci cand ne vine in minte cuvantul “acasa” sau un eveniment mai deosebit, cum ar fi Craciunul sau de Pastele. Nucile umplute se gaseau pe masa oricarei gospodine si aveam impresia la acel moment ca nu mai exista pe lume ...

Read More »

Căpșuni umplute cu cremă de brânză

Căpșuni umplute cu cremă de brânză

Căpșunile umplute cu cremă de brânză reprezintă o rețetă senzațională, ideală pentru a fi preparată cu ocazia petrecerilor, datorită aspectului deosebit. Căpșunile umplute cu cremă de brânză sunt pline de savoare, grație umpluturii aromate care se îmbină minunat cu fructele proaspete. Ingrediente pentru căpșuni umplute cu cremă de brânză: un kg de capșuni mari, proaspete 250 g cremă de brânză ...

Read More »

Tarta din cereale de ovaz si capsuni

Tarta din cereale de ovaz si capsuni

Tarta din cereale de ovaz si capsuni este un desert minunat si hranitor, care poate fi consumat si la micul dejun sau drept gustare intre mese. Tarta din cereale de ovaz si capsuni are putine calorii si se prepara usor, intrucat contine un strat de capsuni zemoase, zahar brun si putin unt, peste care se adauga un altul format din ...

Read More »