Retete dulciuri

Prăjitură cu scorţişoară şi nuci

Prăjitură cu scorţişoară şi nuci

Se apropie un eveniment special în viaţa voastră şi vă doriţi să pregătiţi un desert absolut delicios? Dacă vreţi să aflaţi cum să pregătiţi o prăjitură minunată, nu trebuie decât să fiţi atente la următoarele rânduri. Vă vom prezenta o reţetă rapidă şi foarte uşor de preparat. Este vorba despre o reţetă de prăjitură cu scorţişoară şi nuci. Ingrediente necesare ...

Read More »

Negresă cu gem

Negresă cu gem

Negresa cu gem este o rețetă de prăjitură delicioasă, ideală pentru persoanele care adoră aroma intensă de ciocolată și rom, în compoziția căreia intră și gemul preferat. Negresa cu gem este gata în circa 60 de minute și este simplu de preparat. Puteți folosi gem de orice aromă doriți. Ingrediente pentru negresă cu gem: 450 g făină 250 ml lapte ...

Read More »

Madlene cu lămâie

Madlene cu lămâie

Madlenele cu lămâie sunt niște prăjiturele delicioase cu aspect de scoici și textură asemănătoare cu cea a pandișpanului. Madlenele cu lămâie reprezintă un deliciu cu specific franțuzesc și sunt ușor de preparat. Există diverse tipuri de madlene (cunoscute și ca Madeleine, în original), dar această versiune are în compoziție coaja rasă și zeama de la o lămâie. Vă prezentăm cum ...

Read More »

Clătite cu lapte de soia

Clătite cu lapte de soia

Clătitele cu lapte de soia reprezintă o alternativă la cele clasice, se prepară ușor, rapid și sunt foarte gustoase. Clătite cu lapte de soia sunt pufoase și le puteți servi simple sau cu ce preferați, de exemplu cu dulceață, gem, jeleu, miere, fructe sau creme. Vă prezentăm cum puteți prepara circa 15 clătite. Ingrediente pentru clătite cu lapte de soia: ...

Read More »

Plăcintă cu piersici

Plăcintă cu piersici

Plăcinta cu piersici este un desert minunat, care vă va cuceri încă de la prima îmbucătură. Plăcinta cu piersici se prepară în circa două ore, dar este necesar să mai stea și la rece pentru minimum trei ore, astfel încât aromele să se îmbine cum trebuie. Este o rețetă potrivită ocaziilor festive. Ingrediente pentru plăcintă cu piersici: • Pentru aluat: ...

Read More »

Brioşe cu ciocolată

Brioşe cu ciocolată

Brioşele cu ciocolată sunt un desert potrivit pentru gustarea celor mici, dar şi a celor mari. Uşor de preparat, sunt deliciul oricărui iubitor de ciocolată. Gata în: 1h Ingrediente – 100 g ciocolată – 100 g unt – 4 ouă – 120 g ciocolată – 50 g făină – 100 g zahăr – 5 linguri lapte – esenţă de vanilie ...

Read More »

Briose cremoase

Briose cremoase

Muffins cremoase reprezinta o reteta de desert ideala oricarui moment al zilei, petrecerilor si sarbatorilor, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Read More »

Nuci umplute cu cremă

Nuci umplute cu cremă

Nucile umplute cu cremă se prepară ușor, sunt fragede și extrem de gustoase, cu aspect festiv. Nucile umplute cu cremă reprezintă o rețetă clasică de fursecuri de casă, ce pot fi preparate în mai multe variante. Vă prezentăm cum puteți prepara o versiune cu cremă de nuci măcinate, cacao și esență de rom. Ingrediente pentru nuci umplute cu cremă: Pentru ...

Read More »

Ruladă de biscuiți și nucă de cocos

Ruladă de biscuiți și nucă de cocos

Rulada de biscuiți și nucă de cocos reprezintă o rețetă de desert minunat, potrivit oricărei ocazii. Rulada de biscuiți și nucă de cocos este gata în două ore și 20 de minute, deoarece nu presupune coacere, dar trebuie să stea la rece. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru circa șase porții. Ingrediente pentru ruladă de biscuiți și nucă ...

Read More »

„Faguri” pufoși

„Faguri” pufoși

„Fagurii” pufoși reprezintă o rețetă de vafe belgiene foarte gustoase, pe care le puteți prepara cu orice ocazie. „Fagurii” pufoși se pot prepara în mai multe versiuni, iar aceasta este una care presupune un aluat simplu, din câteva ingrediente. Ingrediente pentru „faguri” pufoși: 3 ouă 5 linguri de lapte faină 4 linguri de ulei 1/2 linguriță amoniac stins cu oțet ...

Read More »