Retete dulciuri

Gem din piure de dovleac

Gem din piure de dovleac

Gemul din piure de dovleac este o reteta care se prepara simplu si rapid, din ingrediente sanatoase. Gustul si textura sa permit asocierea cu o multime de preparate dulci. Gemul din piure de dovleac se poate consuma pe paine, ca umplutura pentru prajituri, clatite, placinte dulci sau in amestec cu cereale ori ca topping pentru iaurt. Ingrediente pentru gem din ...

Read More »

Sos de pere aromat

Sos de pere aromat

Sosul de pere aromat este o rețetă ușoară, care este gata în circa 40 de minute și reprezintă o combinație cremoasă realizată din pere proaspete, scorțișoară, ghimbir și vanilie. Sosul de pere aromat se aseamănă cu cel de mere și este ideal pentru clătite, ca topping pentru diverse prăjituri sau alte deserturi, dar îl puteți consuma și pe pâine prăjită. ...

Read More »

Ciocolată caldă albă cu aromă de dovleac

Ciocolată caldă albă cu aromă de dovleac

Ciocolata caldă albă cu aromă de dovleac este o rețetă de băutură fără alcool, specifică toamnei, de care se poate bucura întreaga familie. Ciocolata caldă albă cu aromă de dovleac reprezintă o combinație excelentă, ce are în compoziție și alte mirodenii savuroase, precum  nucșoară, ghimbir, scorțișoară. Vă prezentăm cum puteți face o cantitate pentru patru-șase porții. Ingrediente pentru ciocolată caldă ...

Read More »

Clatite din fulgi de ovaz si faina de migdale

Clatite din fulgi de ovaz si faina de migdale

Clatitele din fulgi de ovaz si faina de migdale reprezinta o idee minunata pentru un mic dejun in stil frantuzesc, cu putine calorii. Clatitele din fulgi de ovaz si faina de migdale au in componenta si banane, iar deasupra se adauga topping de ciocolata. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru sase-opt portii. Ingrediente pentru clatite din fulgi de ovaz ...

Read More »

Reteta de placinta cu gutui

Reteta de placinta cu gutui

Gutuia este un fruct aromatic, aproape floral am putea spune, ce ne aminteste de o linie destul de subtire dintre mar si para. Este destul de “dura” pentru a o manca cruda, insa in momentul in care este gatita se transforma intr-o incantare rozalie, numai buna de savurat. Gutuia trebuie de multe ori, daca nu intotdeauna, sa fie gatita inainte ...

Read More »

Chec cu albusuri si nuci

Chec cu albusuri si nuci

Checul cu albușuri și nuci este o rețetă ușoară, care se prepară rapid, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Checul cu albușuri și nuci este pufos, foarte gustos și poate fi preparat cu orice ocazie. Ingrediente pentru chec cu albușuri și nuci: 4 ouă 500 – 600 g făină 100 g unt un pahar lapte o linguriță de bicarbonat 2 ...

Read More »

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Găluștele cu prune reprezintă o altă metodă de a experimenta gustul cartofilor, dar, de această dată, mult mai dulce. Se prepară în paşi uşori şi este o reţetă numai bună de gustat în perioada pârguirii prunelor. Gata în: 2h Ingrediente – 1kg cartofi albi – 16 prune potrivite – 200 g făină – 2 ouă – 16 cubuleţe de zahăr ...

Read More »
Loading..