Prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel

253

Prajitura aromată cu morcovi, nuci și caramel este gata în doar 30 de minute și este aromată, cu o glazură fină.

Prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel

Prajitura aromată cu morcovi, nuci și caramel este specifică toamnei. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 14 – 16 porții de prăjiturele.

Ingrediente pentru prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel:

Pentru aluat:

  • ½ cană de nuci (obișnuite sau pecan)
  • 1 cană de morcovi dați fin prin răzătoare
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 2 ouă bătute
  • ¾ cană de ulei vegetal
  • 1 lingură praf de copt
  • 1½ lingură de scorțișoară
  • 1 lingură de vanilie
  • ½ lingură de sare
  • la alegere: ½ cană de ananas zdrobit, bine scurs SAU morcovi dați prin răzătoare, piure de mandarine, piure de piersici, mere date prin răzătoare ori piure de dovleac (după preferință)
  • opțional: ½ cană de stafide

Pentru glazura fină:

  • 1¾ cană de zahăr pudră
  • 2 linguri de vanilie
  • un praf mic de sare
  • ½ cană de unt ținut la temperatura camerei
  • 200 g cremă de brânză ținută la temperatura camerei
  • ¼ cană topping de caramel
  • ⅓ nuci mărunțite

Mod de preparare pentru prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel:

Pentru aluat:

  • Încingeți cuptorul la 175º C și așezați tava cu formele pentru prăjituri, cu bucăți de hârtie pentru gătit în ele, ca să nu se lipească.
  • Într-un bol mare, amestecați zahărul, făina, praful de copt, sarea și scorțișoara. Adăugați uleiul, ouăle bătute, vanilia și amestecați bine totul.
  • Adăugați ananasul (sau ce ați ales din listă), morcovii, stafidele și nucile, până s-au integrat în aluat.
  • Turnați aluatul în formele pentru prăjituri, încât să ocupe ¾ din ele.
  • Coaceți pentru 15 minute, până se pătrunde aluatul. Lăsați prăjiturele să se răcească complet înainte de a turna glazura.

Pentru glazură:

  • Folosiți un mixer și amestecați timp de două minute crema de unt, zahărul, vanilia și sarea până când obțineți o compoziție pufoasă și fină. Apoi adăugați treptat crema de brânză și mai amestecați încă două minute.
  • Umpleți o pungă cu crema pentru glazură și decupați-o foarte puțin la un capăt, apoi decorați prăjiturile de la margine spre interior, sub formă de cercuri…
  • Cu o lingură, adăugați caramelul deasupra și presărați nucile mărunțite.

Poftă bună!