Prajitura „Vulcan de ciocolată”

505

Prajitura „Vulcan de ciocolată” este o rețetă care se prepară ușor, iar rezultatul este unul spectaculos și savuros.

Prajitura „Vulcan de ciocolată”

Prajitura „Vulcan de ciocolată” seamănă cu un chec, cu deosebirea că are în interior ciocolată fierbinte. Puteți consuma această prăjitură ca atare sau o puteți asocia, de exemplu, cu înghețată de vanilie, cremă ganaș, dulceață, fructe de pădure sau sos de fructe. Deasupra mai puteți adăuga și ciocolată rasă.

Ingrediente pentru prajitura „Vulcan de ciocolată”:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 200 g unt
  • 4 linguri de faină
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr granulat
  • o linguriță extract de vanilie 
  • o lingură cremă de whisky
  • un praf de sare
  • puțină cacao sau făină (pentru tapetat formele pentru copt)
  • opțional: zahăr pudră

Mod de preparare pentru prajitura „Vulcan de ciocolată”:

  • Încingeți cuptorul la 200º C.
  • Ungeți cu unt niște forme pentru copt, apoi le tapetați cu cacao sau făină, după preferință.
  • Puneți într-un vas ciocolata și untul, după care le lăsați să se topească la foc mic.
  • Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul granulat și cu un praf de sare, apoi adăugați această combinație peste crema de ciocolată și amestecați foarte bine folosind telul; adăugați treptat făina și amestecați până când s-a omogenizat.
  • Adăugați crema de whisky și extractul de vanilie și amestecați din nou.
  • Turnați compoziția în formele pentru copt și le introduceți la cuptor pentru circa 12 – 13 minute, după care le scoateți și le lăsați două minute să se răcorească.
  • La final, puteți pudra prăjiturile cu zahăr pudră…

Poftă bună!