Negresă

Negresa este o prăjitură simplă, ieftină şi delicioasă, pentru un desert delicios.

Negresă

Timp de pregătire: 60 min

Ingrediente

– 5 ouă
– 250 g unt
– 350 g zahăr
– 50 g cacao
– 150 g făină
– 5 linguri de lapte
– portocală confiată şi esenţă de vanilie
– 1 linguriţă bicarbonat de sodiu (nestins)
– 50 g  ciocolată

Mod de preparare

1. Primul pas este să vă pregătiţi toate ingredientele şi să le aşezaţi pe masă.
2. Într-un vas se va face toată compoziţia (nu este nevoie ca ouăle să fie separate, deci folosirea a mai multor recipiente).
3. Mixaţi ouăle cu untul topit în prealabil şi laptele.
4. După ce aţi omogenizat cele trei ingrediente, este momentul să adăugaţi şi zahărul şi continuaţi să mixaţi.
5. Peste amestecul obţinut adăugaţi treptat făina cernută şi bicarbonatul de sodiu.
6. Ultimele retuşuri ale compoziţiei constau în adăugarea esenţei de vanilie, a bucăţelelor de portocală şi cacao. Mai puteţi încerca să adăugaţi în compoziţie şi coajă de portocală/lămâie rasă.
7. Se lasă compoziţia să se odihnească şi, între timp, pregătiţi tava.
8. Tava o puteţi unge cu unt sau ulei şi un praf de făină. Cel mai des se foloseşte hârtia de copt, care ne ajută să prevenim accidentele culinare nedorite (arsurile).
9. Se lasă la cuptor timp de 45 de minute. Ca să vedeţi dacă este coaptă îndeajuns, puteţi face testul scobitorii (dacă înfingeţi scobitoarea în prăjitură şi aceasta iese curată/uscată înseamnă că prăjitura este gata).
10. Cât se coace prăjitura, preparaţi glazura din ciocolată şi două linguri de lapte.
11. După ce o scoateţi din cuptor, turnaţi glazura deasupra ei.

Recomandări

•    În loc de glazură, o puteţi pudra cu zahăr vanilat sau cacao.
•    Pentru un aspect mai plăcut, puteţi tăia prăjitura şi să daţi fiecare bucăţică prin glazură şi apoi prin cocos, nucă măcinată, alune sau bombonele (după gust).
•    În compoziţie puteţi adăuga câteva linguri bune de dulceaţă sau fructe confiate…

Poftă bună!

Loading..