Amandine de casă

Share

Amandinele sunt un desert excelent, puţin pretenţios la ingrediente şi nu vă trebuie multă experienţă pentru a realiza o prăjitură delicată şi, zic eu, de ocazie. Amandinele sunt printre preferatele celor cărora le place să meargă la cofetărie. În schimb, eu vă propun ca astăzi să vă transformaţi bucătăria în propria voastră cofetărie. La treabă!

Cuprins:

Amandine

Timp de pregătire: 3 h

Ingrediente

Pentru blat                                                                                          Pentru cremă

– 5 ouă                                                                                                 – 400 g unt/margarină

– 1 cană de zahăr                                                                                 – 200 g zahăr pudră

– 1 cană făină                                                                                       – 3 linguri de cacao

– 5 linguri de cacao                                                                              – 2 plicuri de ness

– 1 pliculeţ praf de copt                                                                       – esenţă de rom

– coajă de lămâie rasă

– un praf de sare

-esenţă de vanilie

– unt

Pentru sirop: 200 ml apă/cafea, 4 linguri de zahăr, esenţă de rom.

Pentru glazură: 100 g ciocolată neagră şi 4 linguri de unt/margarină.

Mod de preparare

Prepararea blatului

  1. Pregătiţi în prealabil toate ingredientele pe care le veţi folosi la prepararea amandinelor.
  2. Într-un vas, spargeţi ouăle şi le bateţi uşor, cu un praf de sare.
  3. Peste ouăle bătute, adăugaţi şi zahărul şi amestecaţi până când nu se mai simte zahărul.
  4. Cerneţi făina împreună cu praful de copt şi cacaua, iar apoi începeţi să încorporaţi treptat în compoziţia ouălor cu zahăr.
  5. La final, presăraţi puţină coajă de lămâie rasă şi esenţă de vanilie.
  6. Cât timp de odihneşte compoziţia, puteţi pregăti tava în care veţi coace blatul. Folosiţi o tavă obişnuită, de exemplu cea de la aragaz, pe care o tapetaţi cu puţin unt şi făină sau cu hârtie de copt.
  7. Blatul se lasă la cuptor timp de 35 minute.

Pregătirea cremei

  1. Cu ajutorul unui mixer, bateţi untul cu zahărul până obţineţi o spumă.
  2. Peste spumă adăugaţi pliculeţele de ness, esenţa de rom şi cacao.
  3. Crema bine omogenizată se dă la frigider.

Pregătirea siropului

Într-un vas pe foc, adăugaţi apa/cafeaua, zahărul şi esenţa de rom şi daţi câteva clocote la sirop. Lăsaţi la rece.

Pregătirea glazurii

Preparaţi glazura după ce aţi ansamblat prăjiturile, astfel: într-un vas puneţi apă la fiert. În alt vas pe care îl veţi aşeza deasupra vasului în care va fierbe apa, adăugaţi ciocolata şi untul şi amestecaţi până se obţine o cremă uşor moale. Pe scurt, topiţi ciocolata la bain-marie.

Ansamblare

După ce blatul s-a răcit suficient, îl puteţi tăia în două foi orizontale. Pe un suport pentru prăjituri sau pe o tavă (pe ce anume doriţi să aşezaţi prăjitura) aşezaţi prima foaie pe care o însiropaţi bine-bine. Peste blat întindeţi crema cât mai uniform. Peste cremă aşezaţi şi cea de a doua foaie şi apăsaţi uşor. Daţi prăjitura la rece timp de 15 minute.

După trecerea celor 15 minute tăiaţi prăjitura în pătrate potrivite (nici prea mici, nici prea mari), şi le îndepărtaţi uşor între ele. A vent momentul să turnaţi glazura peste fiecare pătrat. În ceea ce priveşte ornarea, pe suprafaţa fiecărui pătrat puteţi adăuga crema rămasă sub ce formă vreţi (floare, zig-zag, steluţe etc) sau puteţi înfinge jumătate de cubuleţ de ciocolată sau bombonele de ciocolată…

Reteta VIDEO

Poftă bună!

sursa foto: bucataras.ro

sursa video: youtube canal JamilaCuisine


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news