Lava cake

Share

Lava cake este prăjiturica ideală pentru cei cărora le place gustul intens de ciocolată care se revarsă precum valurile în farfurioara voastră. Vă propun să încercați să o pregătiți chiar voi în bucătăria proprie. La „prăjiturit” înainte!

Lava cake

Gata în: 1h

Ingrediente:

– 200 g de ciocolată neagră

– 200 g unt

– 4 ouă

– 50 g zahăr

– 60 g făină

– 1 linguriță de cafea

– 1 esență de rom

– 1 praf de sare

Mod de preparare:

  1. Pregătiți masa de lucru și ingredientele necesare preparării desertului.
  2. Rupeți ciocolata neagră în bucățele potrivite.
  3. Tăiați untul cuburi.
  4. Pe Bain-Marie topiți untul și ciocolata până când cele două ingrediente s-au omogenizat perfect.
  5. Lăsați amestecul să se răcească.
  6. Într-un vas, spargeți ouăle și le bateți ușor. Peste ouăle bătute adăugați zahărul.
  7. Peste ouăle bătute cu zahărul adăugați praful de sare și începeți să turnați ciocolata topită (nu trebuie să fie caldă).
  8. În momentul în care ciocolata s-a omogenizat bine cu restul, adăugați esența de rom și lingurița de cafea.
  9. Ultimul pas este să turnați în ploaie făina peste amestecul deja obținut.
  10. Când compoziția este omogenizată, lăsați să se odihnească pentru câteva minute.
  11. În acest timp, pregătiți formele în care veți coace prăjiturelele.
  12. Ungeți fiecare formă cu unt și un strat de făină.
  13. Dați drumul la cuptor ca să se încălzească.
  14. Începeți să turnați în forme puțin câte puțin din compoziție, astfel încât să umpleți formele pe trei sferturi.
  15. Dați la cuptor tava cu formele umplute, pentru circa 15-20 de minute.
  16. Când sunt gata, le scoateți din forme și le tăiați puțin cât să se elibereze o parte din ciocolata din interior…
  17. Se servesc calde și ornate după preferință. Puteți adăuga pe lângă prăjiturică frișcă, sirop de fructe de pădure, ciocolată sau chiar fructe proaspete.

Poftă bună!

Lava cake – VIDEO


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente