Home / RETETE / Retete dulciuri / Prajituri de casa / Brioşe cu ciocolată

Brioşe cu ciocolată

Brioşele cu ciocolată sunt un desert potrivit pentru gustarea celor mici, dar şi a celor mari. Uşor de preparat, sunt deliciul oricărui iubitor de ciocolată.

Brioşe cu ciocolată

Gata în: 1h

Ingrediente

– 100 g ciocolată

– 100 g unt

– 4 ouă

– 120 g ciocolată

– 50 g făină

– 100 g zahăr

– 5 linguri lapte

– esenţă de vanilie

– esenţă de rom

– coajă rasă de lămâie

– 2 linguriţe praf de copt

– un praf de sare

Mod de preparare

  1. Separaţi ouăle: albuşurile de gălbenuşuri.
  2. Bateţi untul cu zahărul.
  3. Peste amestecul de unt cu zahăr turnaţi pe rând câte un gălbenuş, până reuşiţi să le încorporați pe toate.
  4. În compoziţie adăugaţi laptele, esenţele de vanilie şi rom, coaja de lămâie rasă şi bucăţelele de ciocolată.
  5. Făina o cerneţi împreună cu praful de copt şi sarea.
  6. Ultimul pas pe care mai trebuie să îl faceţi este să încorporați făina în compoziţie.
  7. Cât va sta compoziţia să se odihnească, puteţi să pregătiţi tava cu formele de brioşe cu unt şi făină sau chiar hârtie de copt.
  8. Cât pregătiţi tava, daţi drumul la cuptor să se încălzească.
  9. Lăsaţi brioşele la cuptor timp de 30 de minute. Ca să ştiţi dacă brioşele sunt gata, puteţi face testul scobitorii (dacă scoteţi scobitoarea şi este uscată, înseamnă că sunt gata).
  10. Scoateţi brioşele din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească înainte de servire.

Recomandări

  • Pe deasupra brioşelor puteţi pune o combinaţie obţinută din zahăr granulat sau pudră, pe care să îl amestecaţi cu puţină scorţişoară.
  • Pentru ornat puteţi încerca bucăţele de ciocolată, ciocolată rasă ori bombonele colorate.
  • Puteţi acompania brioșele cu îngheţată sau fructe proaspete…

Poftă bună!