Brioşele cu ciocolată sunt un desert potrivit pentru gustarea celor mici, dar şi a celor mari. Uşor de preparat, sunt deliciul oricărui iubitor de ciocolată.
Gata în: 1h
Ingrediente
– 100 g ciocolată
– 100 g unt
– 4 ouă
– 120 g ciocolată
– 50 g făină
– 100 g zahăr
– 5 linguri lapte
– esenţă de vanilie
– esenţă de rom
– coajă rasă de lămâie
– 2 linguriţe praf de copt
– un praf de sare
Mod de preparare
- Separaţi ouăle: albuşurile de gălbenuşuri.
- Bateţi untul cu zahărul.
- Peste amestecul de unt cu zahăr turnaţi pe rând câte un gălbenuş, până reuşiţi să le încorporați pe toate.
- În compoziţie adăugaţi laptele, esenţele de vanilie şi rom, coaja de lămâie rasă şi bucăţelele de ciocolată.
- Făina o cerneţi împreună cu praful de copt şi sarea.
- Ultimul pas pe care mai trebuie să îl faceţi este să încorporați făina în compoziţie.
- Cât va sta compoziţia să se odihnească, puteţi să pregătiţi tava cu formele de brioşe cu unt şi făină sau chiar hârtie de copt.
- Cât pregătiţi tava, daţi drumul la cuptor să se încălzească.
- Lăsaţi brioşele la cuptor timp de 30 de minute. Ca să ştiţi dacă brioşele sunt gata, puteţi face testul scobitorii (dacă scoteţi scobitoarea şi este uscată, înseamnă că sunt gata).
- Scoateţi brioşele din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească înainte de servire.
Recomandări
- Pe deasupra brioşelor puteţi pune o combinaţie obţinută din zahăr granulat sau pudră, pe care să îl amestecaţi cu puţină scorţişoară.
- Pentru ornat puteţi încerca bucăţele de ciocolată, ciocolată rasă ori bombonele colorate.
- Puteţi acompania brioșele cu îngheţată sau fructe proaspete…
Poftă bună!