Cremă de zahăr ars

Share

Crema de zahăr ars este un desert uşor de preparat, elegant şi delicios. Se consideră a fi tradiţională în Franţa, dar iată că crema de zahăr ars este recunoscută peste tot în Europa sub diferite nume. Ce mai contează de unde vine, atât timp cât ne putem bucura cu toţii de ea?! Hai la „bucătăreală”!

Cuprins:

Cremă de zahăr ars

Timp de pregătire: 1h 30 min

Ingrediente cremă de zahăr ars

– 8 ouă
– 1 litru lapte
– 200 g de zahăr şi 150 g zahăr tos
– 2 pliculeţe de zahăr vanilat
– esenţă de vanilie
– coajă de lămâie

Mod de preparare

1. Folosiţi o cratiţă mai mare pentru prepararea cremei de zahăr ars şi puneţi în ea 150 grame de zahăr, şi daţi pe foc mic.
2. Lăsaţi zahărul să se topească până când se apropie de o culoare maronie, semn că este gata caramelul.
3. Luaţi cratiţa de pe foc şi începeţi să rulaţi caramelul pe pereţii cratiţei cât mai uniform şi lăsaţi la rece.
4. Într-un vas mai mare începeţi să pregătiţi crema, astfel: spargeţi ouăle şi mixaţi-le cu ajutorul unui mixer sau le puteţi amesteca pur şi simplu folosind un tel.
5. Treptat, începeţi să adăugaţi şi laptele peste ouăle bătute.
6. După ce aţi amestecat bine laptele cu ouăle şi zahărul, adăugaţi coaja de lămâie rasă, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie.
7. Compoziţia obţinută se toarnă în cratiţă şi se dă la cuptor.
8. Se lasă la cuptor pentru aproximativ o oră. Vă veţi da seama când e gata când veţi constata că s-a închegat crema şi a căpătat o nuanţă aurie-maro deschis.
9. După trecerea timpului de coacere se scoate din cuptor şi o lăsaţi să se răcească la temperatura camerei. După ce a fost atins acest prag, o puteţi introduce in frigider.

Recomandări

•    Pentru decor puteţi folosi frişcă.
•    Deasupra cremei puteţi turna un sirop de caramel sau de fructe de pădure însoţit de fructe proaspete de pădure.
•    În compoziţia cremei puteţi strecura nucă fin măcinată sau chiar stafide…

Poftă bună!

Cremă de zahăr ars – reteta VIDEO


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news