Se apropie un eveniment special în viaţa voastră şi vă doriţi să pregătiţi un desert absolut delicios?
Dacă vreţi să aflaţi cum să pregătiţi o prăjitură minunată, nu trebuie decât să fiţi atente la următoarele rânduri.
Vă vom prezenta o reţetă rapidă şi foarte uşor de preparat. Este vorba despre o reţetă de prăjitură cu scorţişoară şi nuci.
Ingrediente necesare pentru prăjitura cu scorţişoară şi nuci:
• 200 grame zahăr
• 200 grame de zahăr brun
• 200 grame de unt
• 350 grame de făină
• 1 fiolă de esență de vanilie
• 3 ouă
• 250 grame de smântână
• Un vârf de cuţit de sare
• 1 linguriţă de praf de copt
• 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriţă de scorţişoară
• 200 grame de nucă
Ce paşi trebuie să urmaţi pentru a prepara prăjitura cu scorţişoară si nuci?
• Într-un bol amestecați 300 grame de făină cu bicarbonatul de sodiu, cu sarea şi, bineînteles, cu praful de copt.
• Separat, în alt bol, amestecaţi 150 grame de unt la temperatura camerei cu zahărul şi esenţa de vanilie. Încorporaţi treptat ouăle, 1/3 din compoziţia de făină pregătită anterior şi 1/3 din cantitatea de smântână, şi amestecaţi până obtineţi o compoziţie omogenă.
• Adăugaţi în continuare şi restul de smântână şi de făină, amestecând foarte bine şi în mod constant.
• Amestecaţi cele 50 grame de zahăr cu zahărul brun, cu restul de unt şi cu scorţisoara.
• În acest ultim amestec adăugaţi şi nucile mărunţite în prealabil.
• Tapetaţi o tavă de cuptor cu hârtie de copt şi turnaţi jumătate din aluatul pregătit anterior.
• Turnaţi peste acest aluat şi jumătate din compoziţia de nucă şi scorţişoară, apoi întindeţi uniform.
• Adăugaţi restul de aluat şi celalaltă jumătate de compoziţie de nucă.
• Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit la 180° C şi lăsaţi prăjitura să se coacă până se rumeneşte.
• Testaţi cu o scobitoare dacă prăjitura este gata.
• Înainte de a o tăia, lăsaţi-o să se răcorească puţin…
Vă garantăm că această prăjitură este extrem de aromată şi de aceea trebuie să o încercaţi chiar azi!