Home / RETETE / RETETE DE SARBATORI / Retete de Craciun / Prăjitură cu scorţişoară şi nuci

Prăjitură cu scorţişoară şi nuci

Se apropie un eveniment special în viaţa voastră şi vă doriţi să pregătiţi un desert absolut delicios?
Dacă vreţi să aflaţi cum să pregătiţi o prăjitură minunată, nu trebuie decât să fiţi atente la următoarele rânduri.

Prăjitură cu scorţişoară şi nuci

Vă vom prezenta o reţetă rapidă şi foarte uşor de preparat. Este vorba despre o reţetă de prăjitură cu scorţişoară şi nuci.

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu scorţişoară şi nuci:

•    200 grame zahăr
•    200 grame de zahăr brun
•    200 grame de unt
•    350 grame de făină
•    1 fiolă de esenţa de vanilie
•    3 ouă
•    250 grame de smântână
•    Un vârf de cuţit de sare
•    1 linguriţă de praf de copt
•    1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
•    1 linguriţă de scorţişoară
•    200 grame de nucă

Ce paşi trebuie să urmaţi pentru a prepara prăjitura cu scorţişoară si nuci?

•    Într-un bol amestecaţi 300 grame de făină cu bicarbonatul de sodiu, cu sarea şi, bineînteles, cu praful de copt.
•    Separat, în alt bol, amestecaţi 150 grame de unt la temperatura camerei cu zahărul şi esenţa de vanilie. Încorporaţi treptat ouăle, 1/3 din compoziţia de făină pregătită anterior şi 1/3 din cantitatea de smântână şi amestecaţi până obtineţi o compoziţie omogenă.
•    Adăugaţi în continuare şi restul de smântână şi de făină amestecând foarte bine şi în mod constant.
•    Amestecaţi cele 50 grame de zahăr cu zahărul brun, cu restul de unt şi cu scorţisoara.
•    În acest ultim amestec adăugaţi şi nucile mărunţite în prealabil.
•    Tapetaţi o tavă de cuptor cu hârtie de copt şi turnaţi jumătate din aluatul pregătit anterior.
•    Turnaţi peste acest aluat şi jumătate din compoziţia de nucă şi scorţişoară şi întindeţi uniform.
•    Adăugaţi restul de aluat şi celalaltă jumătate de compoziţie de nucă.
•    Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi lăsaţi prăjitura să se coacă până se rumeneşte.
•    Testaţi cu o scobitoare dacă prăjitura este gata.
•    Înainte de a o tăia lăsaţi-o să se răcorească puţin…

Vă garantăm că această prăjitură este extrem de aromată şi de aceea trebuie să o încercaţi chiar azi!