Home / RETETE / Retete dulciuri / Prajituri de casa / Prajitura snickers de casa

Prajitura snickers de casa

Este o prăjitură ce imită foarte bine renumitele batoane Snickers. Combinaţia dintre blatul pufos, ciocolata, caramelul şi alunele dau o senzaţie de neuitat papilelor gustative. Merită să încercaţi această prăjiturică.

Prajitura snickers de casa

Timp de preparare: 1h 30 min

Ingrediente

Pentru blat                                                                             Pentru cremă

– 6 albuşuri                                                                              – 6 gălbenuşuri

– 8 linguri de zahăr                                                                 – 10 linguri de zahăr

– 4 linguri de făină                                                                   – 200 g unt

– 250 g nuci/alune măcinate                                                 – 300 g nuci/alune măcinate

– 2 pliculeţe zahăr vanilat                                                       – 1 pliculeţ zahăr vanilat

– 1 praf de sare                                                                           – 1 praf de sare

Pentru stratul de ciocolată: 250 g ciocolată albă/neagră

Pentru glazura de ciocolată neagră: 250 g ciocolată neagră şi 4 linguri de ulei.

Mod de preparare

  1. Blatul
  2. Într-un vas, puneţi albuşurile cu sarea şi mixaţi până se obține o spumă.
  3. Peste spumă adăugaţi treptat zahărul şi pliculeţele de zahăr vanilat şi mixaţi până când nu se mai simte zahărul în vas.
  4. Cu ajutorul unui tel, amestecaţi nucile cu spuma de albuşuri.
  5. Peste compoziţie începeţi să adăugaţi făina şi încorporaţi până când obţineţi o compoziţie omogenă şi destul de fermă.
  6. Pregătiţi o tavă pe care o tapetaţi cu hârtie de copt sau unt şi făină şi turnaţi compoziţia.
  7. Blatul se dă la cuptor pentru circa 25-30 minute.
  8. Scoateţi blatul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească câteva minute, până să începeţi să ansamblaţi prăjitura.
  9. Crema
  10. Gălbenuşurile se amestecă cu sarea, jumătate din cantitatea de zahăr şi pliculeţul de zahăr vanilat.
  11. Omogenizaţi până când veţi observa formarea unei spume uşoare.
  12. Pe foc puneţi un vas unde veţi topi restul de zahăr peste care veţi pune untul.
  13. Peste caramelul cu unt adăugaţi nucile măcinate şi gălbenuşurile cu zahăr.
  14. Crema se dă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute şi apoi lăsaţi să se răcească la temperatura camerei.
  15. Stratul de ciocolată

Ciocolata se mărunţeşte cu ajutorul unei răzătoare şi, ori se topeşte şi se adugă peste blat, ori imediat ce blatul a fost scos din cuptor puneţi ciocolata răzuită peste el.

  1. Glazura de ciocolată neagră
  2. Ciocolată mărunţită cât de cât o puneţi într-un vas şi o lăsaţi să se topească la bain-marie.
  3. Adăugaţi şi uleiul şi amestecaţi.
  4. După ce s-a obţinut o glazură legată şi uşor subţire, o lăsaţi să se răcească.

Ansamblare

  • Peste blat se aşază stratul de ciocolată albă/neagră şi întindeţi uniform.
  • Crema de caramel o turnaţi peste stratul de ciocolată şi întindeţi iar.

Detaliul final este decorarea cu glazura de ciocolată neagră şi, dacă vreţi, mai puteţi adăuga mici bombonele de ciocolată…