Tiramisu cu cafea şi mascarpone

416

Un desert excelent şi elegant, cu rădăcini adânc înfipte în Italia, tiramisu este prăjitura ideală pentru iubitorii de cafea şi brânză mascarpone. În limba italiană, tiramisu înseamnă “Ridică-mă!” – asta datorită efectului afrodiziac pe care îl are.

Tiramisu cu cafea şi mascarpone

Timp de preparare: 1h

Ingrediente

– 400g pişcoturi
– 400g mascarpone
– 3 ouă
– 2 căni de cafea
– cacao
– lichior Amaretto
– 150g zahăr
– un praf de sare

Mod de preparare

1. Pregătirea cremei
Într-un vas se mixează cele trei gălbenuşuri cu zahărul. Între timp albuşurile se bat spumă şi se încorporează cu mascarpone şi amestecul de gălbenuşuri cu zahăr. Se amestecă până se obţine o cremă omogenă, densă şi uşor subţire.

2. Prepararea siropului
Siropul va fi necesar pentru însiroparea pişcoturilor şi pentru a le înmuia. Se prepară din apă, cafea, zahăr şi la final se adaugă lichiorul. Se lasă la rece. Însiroparea pişcoturilor începe în momentul în care siropul este suficient de rece.

3. Ansamblarea

Desertul se va monta într-o tavă, astfel: pe fundul acesteia se va întinde un strat subţire de cremă. Peste acest strat de cremă se vor aşeza pe rând pişcoturile însiropate în cafea. După ce s-a completat un rând, se pudrează pişcoturile cu cacao şi apoi se adaugă un alt start de cremă. Va veni cel de al doilea rând de pişcoturi, peste care se va pudra cacao şi apoi restul de cremă rămas. Peste stratul final de cremă se pudrează iar cu cacao.

Recomandări

• Pentru obţinerea unui desert mult mai delicios puteţi realiza chiar acasă pişcoturile.
• Siropul să fie întotdeauna rece când se începe înmuierea pişcoturilor.
• Păstrarea la rece pentru cel puţin 12 ore va face ca desertul să fie mult mai delicios.
• În crema de mascarpone puteţi adăuga şi frişcă pentru un altfel de gust…

Poftă bună!

Reteta VIDEO

sursa video: YOUTUBE JamilaCuisine