Cheesecake clasic

Deşi se crede a fi originar din inima Americii, cheesecake-ul datează încă din vremea grecilor antici. Grecii considerau acest desert un bun energizant şi îl ofereau sportivilor înainte de competiţie. Astăzi se cunoaşte doar intensa aromă de brânză pe un strat de biscuiţi şi fructe.

Cheesecake

Timp de pregătire: 1h 30 min

Ingrediente

– 1 kg de brânză (cremă)
– 4 ouă
– 4 linguri de făină
– 4 linguri de smântână
– 70 g unt
– 50 g de zahăr
– 250 g de biscuiţi
– coajă rasă de lămâie
– esenţă de vanilie

Mod de preparare

1. Biscuiţii se mărunţesc cât mai bine, în timp ce untul se topeşte pe foc.
2. Untul topit adăugaţi-l peste biscuiţii sfărâmaţi şi omogenizaţi până când capătă un aspect mai nisipos.
3. Într-o formă de tartă puneţi amestecul obţinut şi presaţi până devine cât de cât uniform. Forma o puteţi tapeta cu hârtie de copt sau cu unt şi un praf de făină.
4. Cu ajutorul unui mixer, mixaţi brânza cu zahărul, smântâna, lămâia şi vanilia.
5. Adăugaţi şi ouăle.
6. Peste brânză turnaţi în ploaie făina cernută în prealabil şi amestecaţi.
7. Compoziţia rezultată se toarnă peste stratul de biscuiţi şi se dă la cuptor.
8. Cheesecake-ul se coace timp de aproape o oră la cuptor după care se lasă la răcit la temperatura camerei şi de abia apoi îl puteţi băga la frigider.
9. Pentru decor puteţi folosi orice vreţi voi şi care vine bine în combinaţie cu stratul bogat de brânză de la fructe proaspete până la dulceaţă.

Recomandări

Decorarea cu un jeleu preparat din afine, pentru care vă trebuie: 400 g de afine, 150 g de zahăr şi un pliculeţ de gelatină.

Se prepară astfel: într-un vas pe foc puneţi afinele cu zahărul şi fierbeţi. Dizolvaţi gelatina în câteva linguri de apă şi adăugaţi-o peste afine. Amestecaţi bine şi lăsaţi să mai fiarbă încă un minut. Daţi-l de pe foc şi lăsaţi la rece timp de patru sau cinci minute şi apoi turnaţi-l peste cheesecake…

Poftă bună!

Cheesecake clasic – VIDEO

Loading..