Home / RETETE / Retete dulciuri / Retete placinta cu branza / Papanaşi cu brânză de vaci

Papanaşi cu brânză de vaci

Desert tradiţional, papanaşii sunt o bună alegere în cazul unei mese de sărbătoare. Cu un conţinut ridicat de brânză, sunt destul de calorici, dar sunt, de cele mai multe ori, alegerea oricărui iubitor de lactate.

Papanaşi cu brânză de vaci

Timp de preparare: 1h

Ingrediente

– 250 g brânză de vaci
– 3 ouă
– 200 g făină
– 100 ml ulei
– 100 g zahăr
– un praf de sare
– 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu (nestins)
– 1 plic de zahăr vanilat
– esenţă de rom

Mod de preparare

1. Într-un vas puneţi brânza de vaci mărunţită şi adaugăţi praful de sare.
2. Ouăle se separă: gălbenuşurile într-un vas şi albuşurile în alt vas.
3. Gălbenuşurile le adaugăţi peste brânza mărunţită bine şi amestecaţi.
4. Albuşurile le amestecaţi cu zahărul şi le bateţi spumă.
5. Pasul următor este să incorporaţi spuma obţinută din albuşuri şi zahăr cu gălbenuşurile şi brânza de vaci.
6. Ultima pregătire a compoziţiei constă în adăugarea zahărului vanilat şi a esenţei de rom.
7. Curăţaţi masa de lucru şi presăraţi făină.
8. Împărţiţi compoziţia în două: din una veţi modela cercurile mari (baza), iar din cealaltă bilele ce vor fi deasupra bazei. Cercurile mari le puteţi obţine prin întinderea unei foi de aluat şi, cu ajutorul unui pahar, să prelucraţi formele iniţiale. Nu vă rămâne decât să faceţi scobitura centrală. Puteţi proceda cum vă vine mai bine.
9. Într-o tigaie adăugaţi uleiul şi lăsaţi să se încingă. Puteţi testa dacă uleiul este suficient de încins prin ruperea unei bucăţi din compoziţie şi plasarea ei în ulei, astfel, dacă începe să sfărâie, înseamnă că e ok şi puteţi da drumul la treabă.
10. Coaceţi formele pe ambele feţe chiar dacă papanaşii “înoată” în ulei.
11. Scoateţi formele pe o farfurie pe care aţi pus un serveţel care să preia excesul de ulei, şi puteţi trece la amsamblarea lor.
12. Pe o farfurie puneţi o lingură de smântână peste care veţi adăuga o bază mare/cerc, iar smântână şi apoi amplasaţi bila peste smântâna de pe baza mare. Peste bilă turnaţi din nou smântână şi plusul de aromă: dulceaţa.

Recomandări:
•    În compoziţie puteţi adăuga şi puţină coajă de lămâie/portocală rasă.
•    De preferat este să îi consumaţi în stare caldă…

Poftă bună!

Loading..