Sorbet de grepfrut cu alcool

Share

Sorbetul de grepfrut cu alcool va ajuta sa va racoriti si sa va bucurati de gustul grepfrutului in combinatie cu zahar si imbogatit cu putin din aroma unei bauturi alcoolice.

Sorbet de grepfrut cu alcool

Sorbetul de grepfrut cu alcool este o reteta pentru desert cremos, fin si racoritor, pe care il puteti savura dupa o masa usoara. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru-sase portii.

Ingrediente pentru sorbet de grepfrut cu alcool:

  • 1 cana de zahar granulat
  • ½ cana de apa
  • 2 lingurite de coaja maruntita degrepfrut
  • 3 cani de grepfrut (5 – 6 grepfruturi)
  • 2 lingurite de lichior, gin sau votca

Mod de preparare pentru sorbet de grepfrut cu alcool:

  • Intr-o tigaie mica, amestecati zaharul, apa si coaja maruntita de grepfrut; dati in fiert si agitati tigaia frecvent, ca sa se dizolve zaharul si sa obtineti un sirop pe care il lasati sa se raceasca in intregime.
  • Intr-un bol, combinati siropul racit cu sucul de grepfrut si cele doua lingurite de alcool (lichior, gin sau votca); lasati acest amestec la frigider pentru cel putin o ora.
  • Turnati amestecul intr-un aparat de facut inghetata si procesati-l pana cand obtineti o compozitie fina, asemanatoare cu inghetata.
  • Puneti sorbetul in pahare sau cupe, dupa care le introduceti la frigider si le lasati minimum doua-trei ore, preferabil pana in ziua urmatoare…
  • Serviti rece.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news