Sorbet rece de capsuni

Share

Sorbetul rece de capsuni este o reteta delicioasa, asemanatoare cu serbetul si inghetata, insa contine mai putine calorii decat acestea.

Sorbet rece de capsuni

Sorbetul rece de capsuni se prepara din cateva ingrediente simple, insa are nevoie de mai mult timp pentru a se ingheta. Aceasta varianta este derivata din reteta clasica pentru serbet, se apropie putin la consistenta de inghetata, dar este ceva diferit.

Ingrediente pentru sorbet rece de capsuni:

  • 2 cani de capsuni proaspete
  • 2 cani de lapte degresat sau cu grasimi putine
  • 2 linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • ½  cana de zahar sau substitut pentru zahar; cine tine dieta poate pune ¼ cana de zahar

Mod de preparare pentru sorbet rece de capsuni:

  • Eliminati frunzulitele capsunilor.
  • Procesati capsunile intr-un robot de bucatarie sau blender, pana obtineti un piure fin pe care il turnati intr-un bol. Daca nu doriti sa consumati si semintele capsunilor, strecurati piureul.
  • Peste piureul de capsuni turnati laptele, sucul de lamaie si zaharul, apoi amestecati bine si lasati la frigider pentru mai multe ore (sau chiar peste noapte), ca sa inghete in intregime compozitia de serbet. Se recomanda folosirea unui aparat de facut inghetata: puneti compozitia in el si respectati instructiunile de acolo pentru a ingheta uniform sorbetul, fara sa lase cristale mari de gheata.
  • Dupa ce s-a inghetat, lasati sorbetul la temperatura camerei timp de cinci minute inainte de a il servi, ca sa capete consistenta…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente