Home / RETETE / Sos de pere aromat

Sos de pere aromat

Sosul de pere aromat este o rețetă ușoară, care este gata în circa 40 de minute și reprezintă o combinație cremoasă realizată din pere proaspete, scorțișoară, ghimbir și vanilie.

Sos de pere aromat

Sosul de pere aromat se aseamănă cu cel de mere și este ideal pentru clătite, ca topping pentru diverse prăjituri sau alte deserturi, dar îl puteți consuma și pe pâine prăjită. Se poate ține la frigider pentru patru-cinci zile. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru căni.

Ingrediente pentru sos de pere aromat:

  • 8 – 10 pere proaspete
  • ¼ cană de apă
  • 2 linguri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 1 lingură pulbere de scorțișoară
  • ½ lingură pulbere de ghimbir
  • ½ lingură esență de vanilie

Mod de preparare pentru sos de pere aromat:

  • Curățați perele de coajă, înlăturați cotorul și tăiați-le sub formă de cubulețe.
  • Într-o cratiță, amestecați perele, apa, zeama de lămâie, scorțișoara și vanilia. Lăsați amestecul să fiarbă la temperatură ridicată. După ce a dat în clocot, reduceți flacăra și lăsați să fiarbă mocnit 25 – 30 de minute, timp în care amestecați ocazional, apoi lăsați oala deoparte să se răcorească în totalitate.
  • După aceea, treceți amestecul printr-un blender sau robot de bucătărie, până obțineți un sos cremos asemănător cu un piure…
  • Turnați sosul în căni sau borcane pe care le acoperiți și le așezați în frigider. Puteți consuma acest sos imediat sau în decursul a patru-cinci zile.

Poftă bună!