Home / RETETE / Retete dulciuri / Retete ciocolata / Sufleu de ciocolată cu portocală

Sufleu de ciocolată cu portocală

Sufleul de ciocolată cu portocală este un desert cu specific franțuzesc pe care îl puteți prepara cu orice ocazie.

Sufleu de ciocolată cu portocală

Sufleul de ciocolată cu portocală este gata în circa 40 – 45 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 8 porții (8 vase ramekin cu o capacitate de 100 ml fiecare).

Ingrediente pentru sufleu de ciocolată cu portocală:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 3 ouă
  • 15 g făină de grâu
  • 15 g făină de porumb sau mălai fin
  • 75 g unt nesărat, moale (ținut la temperatura camerei) + încă puțin unt topit
  • 250 ml lapte dulce cu 1.7% grasime
  • coaja rasă de la o portocală
  • 50 g zahăr pudră + încă 3 lingurițe (separat)
  • optional pentru ornare: cacao pudră, coajă de portocală rasă

Mod de preparare pentru sufleu de ciocolată cu portocală:

  • Încingeți cuptorul la 190ºC și introduceți o tavă, să se încălzească.
  • Aveți nevoie de 8 vase ramekin cu o capacitate de 100 ml fiecare. Ungeți fiecare vas cu unt topit, apoi presărați  2 – 3 lingurițe de zahăr pudră, în strat uniform, pe fundul fiecărui vas.
  • Spargeți cele 3 ouă și separați albușurile de gălbenușuri.
  • Bateți gălbenușurile cu 50 g de zahăr pudră până când obțineți o cremă bine închegată; adăugați treptat făina de grâu și făina de porumb (sau mălaiul fin), după care amestecați bine.
  • Sfărâmați ciocolata neagră și o puneți într-un vas cu apă, la foc mic. După ce s-a topit, adăugați 75 g de unt nesărat, amestecați și apoi dați deoparte vasul.
  • Fierbeți laptele până când începe să clocotească, după care îl luați de pe foc și îl adăugați gradual peste amestecul cu gălbenușuri, în timp ce îl bateți ca sa se integreze, după care puneți din nou la fiert compoziția, la foc potrivit de mare, amestecând bine, până devine fină, apoi o luați de pe foc și adăugați amestecul cu ciocolată. Adăugați coaja rasă de portocală și lăsați să se răcorească puțin.
  • Bateți albușurile până când obțineți o spumă fină, bine închegată. Puneți o lingură cu vârf din această spumă peste amestecul cu ciocolată și amestecați ușor, apoi repetați procedura până încorporați toată spuma.
  • Puneți amestecul în vasele ramekin, în mod uniform și treceți cu degetul pe marginea din interior a fiecărui vas, pentru a lua surplusul de cremă închegată.
  • Introduceți la cuptor vasele ramekin pentru 11 – 12 minute.
  • Opțional, presărați deasupra cacao pudră și coajă de portocală rasă.
  • Serviți imediat.

Poftă bună!

Loading..