Tarta cu capsuni: 4 retete de tarta cu capsuni

Share

  • Tarta cu capsuni preparata dupa 4 retete consacrate.
  • Reteta de tarta cu capsuni si ciocolata foarte usor de facut.
  • Tarta cu capsuni reprezinta o reteta culinara ideala pentru orice desert satios si deosebit, reteta fiind una care se prepara repede si usor.

Tarta cu capsuni si piper rosu

Reteta de tarta cu capsuni are un gust incredibil de bun si se realizeaza intr-un timp relative scurt.

Daca doresti sa-ti impresionezi oaspetii cu un desert foarte delicios si simplu de realizat, poti incerca minunata tarta cu capsuni.

Reteta de Tarta cu capsuni si piper rosu

Tarta cu capsuni si piper rosu este o reteta care poate fi preparata in orice zi, dar si la mese festive.

Ingrediente pentru tarta cu capsuni si piper rosu:

  • 90 g de unt
  • 80 g de zahar
  • ½ lingurita de piper rosu proaspat macinat
  • ½ lingurita de sare
  • 150 g de faina
  • 1 ou
  • 1-2 linguri de apa rece

Ingrediente pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 75 g de zahar
  • 40 g de amidon
  • 375 ml de lapte
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 200 ml de smantana dulce, pentru frisca
  • 500 g de capsuni

Mod de preparare pentru tarta cu capsuni si piper rosu:

  • Tarta cu capsuni si piper rosu este un desert ideal pentru orice moment in care vrei sa iti rasfeti prietenii si familia. Se va prepara blatul prin mixarea zaharului cu sare, piperul rosu si se va bate oul cu apa rece, amestecandu-se cu unt si, la final, cu faina. Se va coace orb aluatul si se va mai lasa pret de 15 minute sa se rumeneasca.
  • Se va prepara crema: se vor mixa galbenusurile, laptele se va fierbe cu vanilie, iar cand laptele incepe sa clocoteasca, se va lua de pe foc si se va turna in amestecul de galbenusuri batute, la final incorporandu-se cu smantana.
  • Se vor aseza peste blat crema si capsunile.

Tarta cu capsuni, reteta clasica

Ingrediente necesare pentru reteta de tarta cu capsuni

  • 125 g de zahar
  • 125 g de unt
  • 3 oua
  • 125 g de faina
  • 250 g de capsuni (proaspete sau congelate)
  • 450 ml de lapte
  • Un plic de zahar vanilat (se pot adauga si esente de vanilie)
  • O lingurita rasa de praf de copt
  • Un plic de budinca de vanilie

Mod de preparare al retetei de tarta cu capsuni:

  • Intr-un vas se va amesteca faina impreuna cu praful de copt si zaharul vanilat (sau esentele de vanilie).
  • Intr-un alt vas se va mixa untul spuma impreuna cu zaharul (in cantitate de 125 g fiecare, zaharul si untul).
  • Peste untul mixat se adauga treptat cele trei oua. Pentru inceput se pune un singur ou, iar peste 60 de secunde se va pune urmatorul ou, se repeta procesul pana cand se ajunge la numarul de trei oua adaugate in compozitia pentru tarta cu capsuni.
  • Peste compozitia realizata anterior (din unt, zahar si cele trei oua) se va adauga treptat faina, pana cand compozitia se va omogeniza.
  • Cuptorul se va preincalzi, iar aluatul obtinut se va pune intr-o tava si se va baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 25 – 30 de minute.
  • Intre timp, cat aluatul se afla la cuptor, se va pregati budinca intocmai dupa cum sugereaza instructiunile de pe ambalaj. La 450 ml de lapte se adauga doua sau trei linguri de zahar, in functie de preferinta persoanei in cauza. Dupa ce se vor urma toti pasii pentru realizarea budincii, aceasta se va lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand.
  • Dupa ce s-a racit budinca si s-a si scos aluatul de la cuptor, budinca se va adauga deasupra acestuia.
  • Capsunile taiate in felii mari se vor adauga deasupra budincii.

Reteta de tarta cu capsuni este gata foarte rapid si se realizeaza foarte usor; de asemenea, nici nu necesita un numar mare de ingrediente si sunt foarte usor de gasit. Capsunile pot sa fie congelate sau chiar proaspete, daca reteta se va realiza in plin sezon al capsunilor.

Tarta cu capsuni, reteta cu ricotta

Tarta cu capsuni reteta cu ricotta

Ingrediente pentru reteta de tarta cu capsuni si ricotta

• Pentru blat:

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 120 g de unt
  • 240 g de faina
  • Un varf de sare

• Pentru umplutura:

  • 200 g de branza de vaci
  • 400 g de ricotta
  • O esenta de portocala (se poate adauga oricare alta esenta, in functie de preferinta)
  • 4 linguri de zahar macinat fin (se poate folosi o rasnita pentru a se marunti zaharul)
  • 60 g de afine (congelate sau proaspete)
  • Un plic de jeleu transparent
  • 500 g de capsuni

Mod de preparare a retetei de tarta cu capsuni:

  • Pentru blat se vor amesteca toate ingredientele reci intr-un bol, pana cand se va obtine un amestec omogen pentru tarta. Dupa ce vei obtine un amestec omogen il poti pune pe o folie si sa-l bagi la frigider pentru aproximativ o ora.
  • Dupa ce a trecut timpul in care trebuie sa tii aluatul la rece, il vei pune intins intr-o tava si o vei da la rece pentru aproximativ 30 de minute.
  • Dupa ce au trecut cele 30 de minute, vei pune aluatul la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru aproximativ 25- 30 de minute (poti intepa din loc in loc aluatul cu furculita sau poti pune deasupra sa o foaie de copt cu greutati, precum fasolea).
  • Aluatul trebuie sa capete o usoara nuanta aurie (sa fie usor rumenit).
  • Pentru umplutura se vor amesteca cele doua tipuri de branza (cea de vaca si cea ricotta) impreuna cu zaharul macinat si cu esenta.
  • Dupa ce aluatul a capatat nuanta amintita mai sus, se va scoate si se va lasa la racit, apoi se va umple cu amestecul obtinut anterior din cele doua tipuri de branza, zahar si esenta. Se va netezi umplutura, astfel incat sa fie uniforma.
  • La final se va orna cu capsunile taiate in felii mari si cu afine (fructele pot fi congelate sau proaspete; in cazul in care acestea vor fi congelate, isi vor lasa putin mai mult suc).
  • Se prepara jeleul urmand exact instructiunile de pe pachet si se adauga peste capsunile deja aranjate.
  • Dupa ce s-a adaugat jeleul peste capsuni, tarta se va baga la frigider pentru aproximativ o ora sau doua.

Tarta cu capsuni si ciocolata

Tarta cu capsuni si ciocolata

Ingrediente necesare pentru reteta de tarta cu capsuni si ciocolata:

Pentru tarta:

  • 250 g de faina
  • 50 g de zahar
  • Un praf de sare
  • 125 g de unt
  • O esenta de vanilie (sau oricare alta esenta, in functie de preferinta fiecaruia).

Pentru umplutura:

  • 10 ml frisca lichida
  • 500 g de capsuni (proaspete sau congelate)
  • 50 g de ciocolata alba
  • 125 g de ciocolata neagra

Mod de preparare a retetei de tarta cu capsuni si ciocolata:

  • Intr-un vas se vor amesteca faina, untul, zaharul si praful de sare. Se amesteca bine pana cand ingredientele sunt incorporate. Se adauga esenta si putina apa rece (daca este cazul) si se amesteca pana cand vor fi integrate in compozitie. Dupa ce toate ingredientele au fost incorporate, aluatul obtinut se va da la rece pentru aproximativ o ora.
  • Se intinde aluatul intr-o tava si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, apoi se va lasa la racit. Trebuie sa se lase aluatul la cuptor pana cand capata o nuanta usor aurie.
  • Se pastreaza o lingura din frisca lichida, iar restul de frisca se va pune intr-un vas pe foc si se va amesteca impreuna cu ciocolata neagra. Ciocolata va trebui sa fie taiata, in prealabil, bucati.
  • Se amesteca bine pana cand se va topi toata ciocolata si se va forma o crema omogena, care se va lasa la racit aproximativ 40 – 45 de minute.
  • Se va pune crema peste aluatul racit, se vor adauga capsunile taiate felii, iar apoi se va adauga ciocolata alba.
  • Ciocolata alba se va pune la topit pe baie de aburi si se va pune peste tarta pentru a orna cu aceasta.
  • Tarta se va da la rece pentru aproximativ o ora.

Acestea au fost patru dintre cele mai gustoase retete de tarta cu capsuni, usor de realizat si intr-un timp relativ scurt…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente