Carne de pui cu măsline și migdale

Share

Carnea de pui cu măsline și migdale este o mâncare condimentată, care este gata în circa 30 de minute.

Carne de pui cu măsline și migdale

Carnea de pui cu măsline și migdale are un gust bogat în arome care amintesc de bucătăria spaniolă. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru carne de pui cu măsline și migdale:

  • 4 bucăți de carne de pui (2 piepturi de pui tăiate pe jumătate, fără oase și fără pielițe)
  • 30 g măsline verzi, mărunțite
  • 2 lingurițe de migdale prăjite și mărunțite
  • ¼ cană de supă de pui nesărată
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță de apă
  • ¼ lingură de coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • ¼ lingură de piper negru, măcinat
  • ¼ lingură paprika
  • ¼ lingură muștar Dijon
  • 1 cățel de usturoi, pisat
  • 2 lingurițe de pătrunjel verde, tocat
  • sare grunjoasă

Mod de preparare pentru carne de pui cu măsline și migdale:

  • Așezați fiecare bucată de piept de pui pe o folie de plastic (pentru împachetat); folosiți un ciocan pentru șnițele și bateți carnea, încât fiecare bucată să ajungă să aibă o grosime de circa sase milimetri.
  • Frecați fiecare bucată de carne cu piper și puțină sare grunjoasă.
  • Încingeți o tigaie non-lipicioasă, la foc mediu spre ridicat și adăugați o jumătate de linguriță de ulei de măsline. Adăugați două bucăți de carne și prăjiți-le pe fiecare parte timp de circa trei minute, până se rumenesc, apoi le dați deoparte.
  • Adăugați o jumătate de linguriță de ulei de măsline și prăjiți și celelalte două bucăți de carne rămase, după care le dați deoparte.
  • Reduceți temperatura la nivel mediu. Adăugați în tigaie supa de pui și două lingurițe de ulei de măsline și usturoiul. Sotați timp de un minut, apoi adăugați un praf de sare grunjoasă, migdalele mărunțite, o linguriță de apă, coaja de lămâie rasă, zeama de lămâie, paprika și muștarul Dijon. Sotați pentru circa un minut, timp în care amestecați ocazional. Folosind lingura, puneți acest amestec deasupra bucaților de carne.
  • La servire, presărați pătrunjel verde și măsline verzi peste bucățile de carne…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news