Retete frantuzesti

Retete frantuzesti traditionale de mancare si prajituri. Incearca aceste retete frantuzesti cu pui, carne de porc sau miel.

Madlene cu lămâie

Madlene cu lămâie

Madlenele cu lămâie sunt niște prăjiturele delicioase cu aspect de scoici și textură asemănătoare cu cea a pandișpanului. Madlenele cu lămâie reprezintă un deliciu cu specific franțuzesc și sunt ușor de preparat. Există diverse tipuri de madlene (cunoscute și ca Madeleine, în original), dar această versiune are în compoziție coaja rasă și zeama de la o lămâie. Vă prezentăm cum ...

Read More »

Cartofi gratinati cu unt si branza Cheddar

Cartofi gratinati cu unt si branza Cheddar

Cartofi gratinati cu unt si branza Cheddar este o reteta foarte gustoasa de origine frantuzeasca, pe care o puteti prepara simplu. Cartofii gratinati cu unt si branza Cheddar se pot consuma atat ca gustare cu salata, precum si ca garnitura pe langa orice tip de friptura. Iata cum puteti prepara 4patru portii din acest fel de mancare irezistibil. Ingrediente pentru ...

Read More »

Rondele de legume la cuptor

Rondele de legume la cuptor

Rondele de legume la cuptor este o reteta gustoasa, cu specific frantuzesc, destinata mesei de pranz sau cinei. Rondelele de legume la cuptor sunt foarte sanatoase si diversificate. Puteti consuma acest fel de mancare atat simplu, cat si drept garnitura la o friptura. Ingrediente pentru rondele de legume la cuptor: 450 g cartofi medii 560 g rosii medii, proaspete 350 ...

Read More »

Clatite din fulgi de ovaz si faina de migdale

Clatite din fulgi de ovaz si faina de migdale

Clatitele din fulgi de ovaz si faina de migdale reprezinta o idee minunata pentru un mic dejun in stil frantuzesc, cu putine calorii. Clatitele din fulgi de ovaz si faina de migdale au in componenta si banane, iar deasupra se adauga topping de ciocolata. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru sase-opt portii. Ingrediente pentru clatite din fulgi de ovaz ...

Read More »

Friptura de iepure cu sos de mustar si miere

Friptura de iepure cu sos de mustar si miere

Friptura de iepure cu sos de mustar si miere este o reteta apetisanta pentru ocazii speciale si sarbatori.   Friptura de iepure cu sos de mustar si miere face parte din bucataria frantuzeasca. Acest tip de mancare are un gust asemanator cu cel de pui, iar sosul de mustar si miere ii ofera o savoare deosebita. Va prezentam cum puteti ...

Read More »

Lava cake

Lava cake

Lava cake este prăjiturica ideală pentru cei cărora le place gustul intens de ciocolată care se revarsă precum valurile în farfurioara voastră. Vă propun să încercați să o pregătiți chiar voi în bucătăria proprie. La „prăjiturit” înainte! Gata în: 1h Ingrediente: – 200 g de ciocolată neagră – 200 g unt – 4 ouă – 50 g zahăr – 60 ...

Read More »

Sufleu de ciocolată cu portocală

Sufleu de ciocolată cu portocală

Sufleul de ciocolată cu portocală este un desert cu specific franțuzesc pe care îl puteți prepara cu orice ocazie. Sufleul de ciocolată cu portocală este gata în circa 40 – 45 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt porții (opt vase ramekin cu o capacitate de 100 ml fiecare). Ingrediente pentru sufleu de ciocolată cu portocală: ...

Read More »

Piure din conopidă cu brânză și usturoi

Piure din conopidă cu brânză și usturoi

Piureul din conopidă cu brânză și usturoi este o rețetă de mâncare sănătoasă de origine franțuzească, ce se prepară în 25 – 30 de minute. Piureul din conopidă cu brânză și usturoi se poate consuma atât ca atare, cât și drept garnitură pentru diverse fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru conopidă cu brânză ...

Read More »
Loading..