Home / RETETE / Risotto cu ansoa, rosii si pesmet

Risotto cu ansoa, rosii si pesmet

Risotto cu ansoa, rosii si pesmet reprezinta mancarea ideala pentru o cina rapida in stil italienesc.Risotto cu ansoa, rosii si pesmet

Risotto cu ansoa, rosii si pesmet reprezinta o mancare cu nota moderna si aromata.

Ingrediente pentru risotto cu ansoa, rosii si pesmet:

  • 6 fileuri de ansoa in ulei
  • 140 grame de orez pentru risotto
  • 700 ml supa de pui sau de legume
  • 400 grame de rosii
  • 100 grame de pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie mica
  • busuioc
  • pesmet

Mod de preparare pentru risotto cu ansoa, rosii si pesmet:

  • Risotto cu ansoa, rosii si pesmet este o reteta internationala care se prepara urmand cu strictete cativa pasi. Se calesc fileurile de ansoa si ceapa timp de cinci minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul spre a se sota timp de un minut. Dupa aceasta, se adauga orezul si se soteaza si el pana cand boabele devin translucide. Se adauga treptat cate un polonic de supa si se lasa sa se absoarba inainte de a adauga urmatorul polonic cu apa, amestecandu-se incontinuu. Dupa ce jumatate din cantitatea de supa a fost folosita, se adauga rosiile.
  • Se adauga restul de supa pana cand este gata orezul. Risotto trebuie sa devina cremos, fara sa contina prea mult lichid. Se asezoneaza dupa gust, iar dupa ce se stinge focul, se lasa continutul deoparte timp de cinci minute.
  • Uleiul de ansoa ramas se incinge intr-o tigaie, dupa care se adauga pesmetul si se rumeneste bine…
  • Risotto se serveste cu pesmet presarat deasupra, frunze de busuioc si fasii de parmezan.

Pofta buna!