Risotto cu chorizo

Share

Risotto cu chorizo este o reteta cremoasa, usor de preparat si foarte gustoasa, bogata in arome.

Risotto cu chorizo

Pentru un plus de omogenitate si a obtine un sos cremos, specialistii recomanda sa se foloseasca orezul carnaroli, datorita continutului mare de amidon.

Ingrediente pentru risotto cu chorizo:

  • 350 grame de carnati chorizo
  • 300 grame de orez pentru risotto
  • 300 grame mazare congelata
  • 100 grame de bacon afumat
  • 1 litru supa de pui
  • 2 salote
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare pentru risotto cu chorizo:

  • Risotto cu chorizo se prepara usor, daca respecti anumiti pasi.
  • Intr-o tigaie in care s-a incins uleiul se vor adauga bacon-ul, salotele, usturoiul si carnatii intregi si se va sota totul timp de opt minute.
  • Dupa aceea, se adauga orezul si se amesteca bine cu sosul din tigaie.
  • Se va adauga supa pentru a acoperi continutul, se va aduce in punctul de fierbere si se va astepta pana cand orezul va absorbi lichidul.
  • Se va adauga pe rand cate un polonic de supa si se va amesteca; inainte de a adauga ultimul polonic, adaugati mazarea, pe care o lasati pe foc timp de trei-patru minute, amestecand frecvent, pana cand s-a inmuiat…
  • Se vor scoate carnatii chorizo si se vor felia, dupa care se vor adauga din nou in orez si se vor amesteca.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente