Risotto cu ciuperci si bacon

Share

Risotto cu ciuperci si bacon este o reteta practica si simplu de preparat, delicioasa si satioasa, ideala oricarei ocazii.

Risotto cu ciuperci si bacon

Risotto cu ciuperci si bacon reprezinta mancarea potrivita pentru pranzul tau, dar si al copiilor, fiind o reteta bogata in fibre. Puteti consuma acest risotto alaturi de carne de pui fripta pe gratar.

Ingrediente pentru risotto cu ciuperci si bacon:

  • 1,3 litri supa de pui
  • 300 grame orez pentru risotto
  • 250 grame ciuperci Champignon
  • 50 grame hribi uscati
  • 50 grame unt
  • 50 grame Parmezan ras
  • 8 felii de bacon
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb
  • patrunjel

Mod de preparare pentru risotto cu ciuperci si bacon:

  • Se vor inmuia ciupercile uscate in 500 ml de apa fiarta pret de 20 de minute, dupa care lichidul se va scurge in supa. Se vor taia ciupercile si se vor adauga peste ciuperci.
  • Se va praji intai bacon-ul in jumatate din cantitatea de unt, apoi se vor adauga ceapa si ciupercile, ulterior, dupa inmuierea lor, adaugandu-se orezul si supa si se vor lasa pe foc pret de 30 de minute…
  • La final, se vor adauga patrunjelul, Parmezanul ras si untul ramas.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news