Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Rondele de legume la cuptor

Rondele de legume la cuptor

Rondele de legume la cuptor este o reteta gustoasa, cu specific frantuzesc, destinata mesei de pranz sau cinei.

Rondele de legume la cuptor

Rondelele de legume la cuptor sunt foarte sanatoase si diversificate. Puteti consuma acest fel de mancare atat simplu, cat si drept garnitura la o friptura.

Ingrediente pentru rondele de legume la cuptor:

  • 450 g cartofi medii
  • 560 g rosii medii, proaspete
  • 350 g dovlecei
  • 2 cepe mari, proaspete
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de cimbru verde, maruntit
  • 60 g branza
  • ulei de masline
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • ½ lingura de piper macinat

Mod de preparare pentru rondele de legume la cuptor:

  • Taiati cepele pe jumatate, apoi in felii; taiati marunt si usturoiul.
  • Dati branza prin razatoare.
  • Intr-o tigaie medie, adanca, incingeti doua linguri de ulei si caliti feliile de ceapa la o temperatura medie spre scazuta, timp de opt– zece minute, pana devin translucide; adaugati usturoiul si lasati-l pe foc pentru inca un minut.
  • Incingeti cuptorul la 190º C.
  • Ungeti o tava cu ulei de masline si intindeti pe fundul sau amestecul preparat in tigaie.
  • Taiati cartofii, dovleceii si rosiile in felii de aproximativ sase mm fiecare. Asezati-le alternativ in straturi foarte apropiate.
  • Presarati sare, piper, cimbru verde maruntit si stropiti cu o lingurita de ulei de masline.
  • Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si o lasati la cuptor aproximativ 35-40 de minute, pana se patrund cartofii…
  • Dupa aceea, descoperiti tava si presarati branza rasa pe deasupra, dupa care mai lasati din nou la cuptor pentru inca 30 de minute.
  • Serviti cald.

Pofta buna!

Loading..