Rulada cu carne de pui, prune, cartofi si sos iute

Share

Rulada cu carne de pui, prune, cartofi si sos iute este o reteta culinara complexa, inedita si savuroasa.

Rulada cu carne de pui, prune, cartofi si sos iute

Rulada cu carne de pui, prune, cartofi si sos iute poate fi preparata oricand, dar mai ales la evenimentele festive din sezonul rece, prunele uscate fiind elementul-cheie al retetei.

Ingrediente pentru rulada cu carne de pui, prune, cartofi si sos iute:

  • 4 bucati piept de pui fara os
  • 1 lingura de miere
  • 12 prune uscate
  • piper negru
  • chili pudra
  • sare
  • ulei

Ingrediente pentru sos:

  • 1 lingura de boabe de piper verde
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g unt

Ingrediente pentru garnitura:

  • 1 varza
  • unt
  • ½ lingurita curry
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • vin alb dulce
  • 200 grame de ciuperci Champignon
  • ulei

Ingrediente pentru cornuletele de cartofi:

  • 800 g de cartofi albi
  • 100 g de faina alba
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper alb macinat
  • nucsoara

Mod de preparare pentru rulada cu carne de pui, prune, cartofi si sos iute:

  • Rulada cu carne de pui, prune, cartofi si sos iute se prepara usor daca se respecta cativa pasi importanti. Pentru a obtine cornulete de cartofi se vor curata cartofii si se vor fierbe in apa sarata, dupa care se vor pasa si se va adauga faina, oua si mirodenii in piureul obtinut. Dupa ce se racesc, se vor modela rulouri pe patul de faina si se vor forma cornulete, transferandu-se ulterior pe tava unsa in prealabil cu ulei. Se vor lasa la rece 30 de minute, dupa care se vor unge cu galbenusul batut spuma si se vor coace pana devin aurii si crocante.
  • Pentru a obtine garnitura, se vor indeparta foliile exterioare ale verzei si se vor taia in cuburi mici. Se vor cali in unt si se vor adauga mirodeniile. La cinci minute se va turna vinul dulce si se va acoperi cu un capac spre a se patrunde aproximativ zece minute. Se vor praji in acest timp ciupercile in ulei si se va adauga sarea la final.
  • Pentru a obtine ruladele de pui se vor cresta piepturile de pui si se vor forma buzunare care se vor umple cu prune uscate. Se vor praji ruladele de pui pret de opt minute pe fiecare parte, dupa care se vor inveli in folie de aluminiu, pe care le eliminati inainte de servire.
  • Pentru prepararea sosului picant se va dizolva vinul in ulei si se va folosi la prajirea ciupercilor si a pieptului de pui, asezonandu-se cu piper, smantana dulce si putina sare. La final se va adauga untul si se va omogeniza pana la obtinerea unui sos consistent…
  • Ruladele se vor taia si se vor servi alaturi de garnitura de varza, cornuletele de cartofi si sosul picant.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news