Home / RETETE / Rulouri din carne de pui cu Gorgonzola

Rulouri din carne de pui cu Gorgonzola

Rulourile din carne de pui cu Gorgonzola reprezinta o reteta culinara deosebita, inspirata din bucataria internationala.

Rulouri din carne de pui cu Gorgonzola

Rulourile din carne de pui cu Gorgonzola se pot pregati pentru cina luata impreuna cu familia sau prietenii, rezultatul fiind unul extrem de savuros. Puteti servi aceste rulouri simple sau alaturi de pastai de fasole sau mazare fierte. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru sase portii.

Ingrediente pentru rulouri din carne de pui cu Gorgonzola:

  • 6 piepturi de pui fara piele
  • 1 cana de branza Gorgonzola maruntita
  • ½ cana de merisoare uscate (afine rosii)
  • 2/3 cana de nuci tocate
  • 1/3 cana de patrunjel verde tocat
  • 2/3 cana de pesmet
  • ½ lingura de sare
  • ½ lingura de piper
  • 2 oua batute
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • ½ cana de faina
  • putin ulei

Mod de preparare pentru rulouri din carne de pui cu Gorgonzola:

  • Aplatizati piepturile de pui (ca la snitele).
  • Intr-un bol amestecati branza Gorgonzola maruntita si merisoarele uscate, apoi luati cu lingura echivalentul a un sfert de cana si puneti acel amestec in mijlocul fiecarui piept de pui, apoi il rulati si prindeti cu cate o scobitoare.
  • Puneti intr-un blender sau robot de bucatarie nucile tocate, patrunjelul tocat, apoi le maruntiti bine si le transferati intr-un bol unde adaugati pesmetul, sarea si piperul.
  • Intr-un alt bol, amestecati ouale batute si mustarul Dijon.
  • Intr-un bol diferit, puneti faina.
  • Treceti rulourile umplute prin faina, apoi prin amestecul cu ou, iar dupa aceea, prin cel cu nuci.
  • Ungeti o tava cu putin ulei si asezati rulourile cu locul prins in jos si le introduceti pentru 35-40 de minute la cuptorul preincalzit, dupa care scoateti tava si eliminati scobitorile…

Pofta buna!

Loading..