Salam de biscuiţi de post

Share

Salam de biscuiţi de post cu rahat și varianta cu nucă. Rețeta de salam de biscuiţi preparați în casă.

Cuprins:

Ce poate fi mai bun decât un salam de biscuiţi? Aromat, dulce şi uşor de preparat, salamul de biscuiţi este un desert foarte căutat oricând, inclusiv în perioadele de post.

Salam de biscuiţi

Timp de pregătire: 1h

Ingrediente

– 1 kg de biscuiţi (de care preferaţi)
– 600 g de rahat
– 100 g de margarină
– 50 g de ciocolată vegană
– 200 ml de apă
– 3 linguri de cacao
– 4 linguri de zahăr
– esenţă de rom
– nucă de cocos
– miez de nucă

Mod de preparare

1. Pregătiţi toate ingredientele pe masa de lucru.
2. Rupeţi biscuiţii în bucăţi relativ mici.
3. Rahatul tăiaţi-l sub formă dreptunghiulară.
4. Pe foc puneţi un vas în care adăugaţi apa, rahatul, ciocolata şi lăsaţi să fiarbă două-trei clocote.
5. Adăugaţi esenţa de rom şi cacaua.
6. După fierbere, adăugaţi în compoziţie margarina şi zahărul şi omogenizaţi bine.
7. Compoziţia se lasă să se răcească pentru câteva minute.
8. Într-un vas mai mare, puneţi biscuiţii şi miezul de nucă măcinat, peste care adăugaţi compoziţia răcită şi amestecaţi până când se incorporează biscuiţii în crema obţinută.
9. Pentru a obţine sulurile de salam de biscuiţi, veţi folosi folia alimentară.
10. Pe masa de lucru întindeţi o bucată de folie alimentară în funcţie de cât de lung sau gros să fie salamul şi peste care presăraţi nuci măcinate şi nucă de cocos.
11. Puneți o parte din compoziţie pe folia alimentară şi începeţi să rulaţi cât mai strâns.
12. Sulurile de salam de biscuiţi obţinute se dau la rece pentru trei-patru ore.
13. Pentru servire, salamul de biscuiţi se feliază şi se pot presăra nuci măcinate şi nucă de cocos, pentru un plus de gust.

Recomandări:

•    În compoziţia salamului de biscuiţi puteţi adăuga stafide sau fructe confiate.
•    Pentru un aspect mai arătos, puteţi încerca şi nuca de cocos colorată.

Rețeta de salam de biscuiți de post cu nucă

Ingrediente necesare pentru rețeta de salam de biscuiți de post cu nucă

  1. 250 de grame de biscuiți simpli
  2. 250 de grame de zahăr
  3. 50 de grame de cacao
  4. 100 de grame de margarină
  5. 75 de grame de nucă prăjită
  6. Esență de vanilie
  7. Esență de rom
  8. Esență de lămâie

Mod de preparare a rețetei de salam de biscuiți de post cu nucă:

Zdrobiți biscuiții cu mâna până în momentul în care aceștia devin bucățele foarte mici și amestecați-i cu nuca.

Topiți margarina și zahărul în aceeași crăticioară până când ambele devin o compoziție omogenă. După asta, adăugați și cacaua (dacă vreți ca gustul să fie mai intens și preferați mai mult această variantă pentru rețeta de salam de biscuiți de post, puteți înlocui cacaua cu cafea), esențele de rom, vanilie și lămâie. Lăsați-le pe foc până în momentul în care dau în clocot.

După ce compoziția dă în clocot, turnați-o, puțin câte puțin, peste biscuiți și amestecați din când în când, până ȋn momentul în care biscuiții încep să se înmoaie și se leagă de restul compoziției rețetei de salam de biscuiți de post.

Separat, pe o folie de plastic, puneți puțină cacao și presărați jumătate din compoziție. Rulați-o strâns și împingeți din ambele părți, pentru a scoate afară aerul din salam. Legați foarte bine ambele capete, pentru a opri compoziția rețetei de salam de biscuiți de post să cadă, și băgați-o la frigider pentru mai multe ore, până când se întărește suficient de tare și compoziția nu va deveni sfărâmicioasă.

Procedați la fel și cu jumătatea cealaltă de compoziție și, la fel, legați bine ambele capete și lăsați la frigider, până când se va întări suficient, pentru a fi gata…

La final, după ce ambele jumătăți de compoziție sunt gata, tăiați-le sub formă de rondele și serviți-le.

Poftă bună!

Reteta VIDEO

Sursa video: Youtube.com – canal JamilaCuisine


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news