Salam de carne de pui

Share

Salamul de carne de pui reprezinta o reteta culinara ce poate fi servita la orice masa, indiferent de ocazie, rezultatul culinar fiind unul savuros.

Salam de carne de pui

Salamul de carne de pui este o mancare ce se prepara repede si usor, imbinand aroma indrazneata a mirodeniilor cu cea a carnii fragede de pui. In functie de preferinta, puteti folosi si alte condimente si il servi simplu sau cu o salata ori sos, cu legume crude sau fierte.

Ingrediente pentru salam de carne de pui:

  • 900 g carne de pui tocata
  • 3 cm de radacina de ghimbir
  • 2 ardei chili
  • 3 catei de usturoi
  • 10 frunze de menta proaspata
  • sare, dupa gust

Mod de preparare pentru salam de carne de pui:

  • Puneti intr-un blender sau robot de bucatarie toate ingredientele si le amestecati pana devin o pasta fina, pe care o transferati intr-un bol.
  • Luati cate o folie de aluminiu si puneti pasta in interiorul sau, dupa care o infasurati cu grija; mai folositi inca o folie si infasurati din nou, pentru a evita absorbtia apei. Procedati astfel si cu restul pastei.
  • Puneti apa la fiert intr-o oala, la foc mediu, apoi asteptati sa inceapa sa coloteasca, dupa care puneti in ea toate bucatile de carne infasurata in foi de aluminiu si le lasati sa fiarba pentru 15 minute; dupa aceea, puneti capacul si le mai lasati pe foc inca 15 minute, iar la final dati deoparte capacul si scoateti carnea infasurata, lasand-o deoparte sa se racoreasca…
  • Dupa ce s-a racorit, inlaturati foliile de auminiu.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente