Home / RETETE / Sarmale cu orez și ciuperci

Sarmale cu orez și ciuperci

Sarmalele cu orez și ciuperci reprezintă o rețetă de post extrem de savuroasă și bogată în arome.

Sarmale cu orez și ciuperci

Sarmalele cu orez și ciuperci sunt foarte gustoase, sățioase și reprezintă o alternavă de sezon la cele cu carne.

Ingrediente pentru sarmalele cu orez și ciuperci:

  • 200 g orez
  • 400 g ciuperci crude
  • 3 verze murate
  • 3 morcovi
  • 4 cepe potrivit de mari
  • 50 g pastă de tomate
  • 100 ml ulei
  • mărar verde
  • mărar uscat
  • piper boabe

Mod de preparare pentru sarmalele cu orez și ciuperci:

  • Tăiați cepele sub formă de peștișori, apoi încingeți uleiul și le căliți.
  • Mărunțiți ciupercile, dați morcovul pe răzătoare și le adăugați peste ceapa călită.
  • Adăugați și orezul, iar după câteva minute, și pasta de tomate.
  • Tocați mărunt mărarul verde.
  • Presărați sare după gust, adăugați mărarul verde.
  • Spălați varza, alegeți foile și formați sarmalele pe care le umpleți cu amestecul cu orez.
  • Așezați bețișoare de mărar uscat și un strat de varză tocată, după care așezați sarmalele în rânduri sub formă de „floare”, iar deasupra așezați foi de varză.
  • Acoperiți cu apă și lăsați la fiert; înainte să luați vasul de pe foc, adăugați și câteva boabe de piper…

Poftă bună

Loading..