Somon condimentat în stil marocan

Share

Somonul condimentat în stil marocan este o rețetă destinată felului principal, o mâncare sănătoasă, savuroasă și încărcată de arome.

Somon condimentat în stil marocan

Somonul condimentat în stil marocan este însoțit de o salată cu năut și bulgur/cușcuș. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru somon condimentat în stil marocan:

  • 4 fileuri de somon
  • 3 căței de usturoi
  • ¼ cană semințe de coriandru
  • ¼ cană semințe de chimen
  • 1+ ½ linguriță de boia dulce
  • 1+ ½ linguriță de coajă de lămâie rasă
  • ulei de măsline
  • felii de lămâie tăiate pe jumătate

• Pentru salată:

  • 400 g năut la cutie (spălat și scurs)
  • ½ cană de bulgur sau cușcuș
  • o cană de apă fierbinte
  • o linguriță de coajă de lămâie rasă
  • ½ cană suc proaspăt de lămâie
  • o legătură de mentă proaspătă, mărunțită
  • o legătură de arpagic verde, mărunțit

Mod de preparare pentru somon condimentat în stil marocan:

  • Puneți într-un mojar cățeii de usturoi, semințele de chimen și coriandru, boiaua dulce și coaja de lămâie rasă și pisați-le până când obțineți o pastă pe care o adăugați pe fileurile de somon pe ambele părți, după care le așezați la marinat într-un vas și le țineți la frigider pentru circa trei ore.
  • Între timp, preparați salata: Așezați bulgurul sau cușcușul într-un bol, adăugați peste el apa fierbinte și îl lăsați deoparte pentru circa 20 de minute, să se înmoaie, după care scurgeți apa (dacă nu a fost absorbită în totalitate) și transferați bulgurul sau cușcușul în vasul pentru salată; adăugați coaja de lămâie rasă, sucul proaspăt de lămâie, năutul, menta și arpagicul, după care amestecați bine.
  • Ungeți cu ulei de măsline o tavă, așezați fileurile de somon și introduceți tava la cuptor, la foc mediu spre mic, apoi lăsați fileurile să se pătrundă timp de patru sau cinci minute pe fiecare parte.
  • La servire, puneți salata pe fiecare farfurie, iar deasupra așezați câte un filé de somon și decorați cu felii de lămâie tăiate pe jumătate…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news