Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Soté de ciuperci

Soté de ciuperci

Soté-ul de ciuperci are un gust savuros și se poate consuma atât simplu, cât și sub formă de garnitură la fripturi.

Soté de ciuperci

Soté-ul de ciuperci este gata în circa 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 porții.

Ingrediente pentru soté de ciuperci:

  • 340 g ciuperci Champignon, tăiate sub formă de felii subțiri
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • ceapă verde, tocată (sau arpagic verde)

Mod de preparare pentru soté de ciuperci:

  • Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, la foc potrivit de mare, apoi adăugați ciupercile și usturoiul, pe care le sotați timp de 2 – 3 minute, amestecând când și când cu o spatulă.
  • Presărați puțină sare și acoperiți tigaia cu un capac; lăsați tigaia pe foc pentru încă 5 – 7 minute, amestecând ocazional.
  • Înlăturați capacul și mai lăsați ciupercile la sotat pentru încă circa 5 minute.
  • La servire, presărați cu sare și piper după gust, iar deasupra adăugați ceapă verde tocată sau arpagic verde…

Poftă bună!