Sote de ciuperci

Share

Soteul de ciuperci are un gust savuros și se poate consuma atât simplu, cât și sub formă de garnitură la fripturi.

Sote de ciuperci

Soteul de ciuperci este gata în circa 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru sote de ciuperci:

  • 340 g ciuperci Champignon, tăiate sub formă de felii subțiri
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • ceapă verde, tocată (sau arpagic verde)

Mod de preparare pentru sote de ciuperci:

  • Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, la foc potrivit de mare, apoi adăugați ciupercile și usturoiul, pe care le sotați timp de două-trei minute, amestecând când și când cu o spatulă.
  • Presărați puțină sare și acoperiți tigaia cu un capac; lăsați tigaia pe foc pentru încă cinci-șapte minute, amestecând ocazional.
  • Înlăturați capacul și mai lăsați ciupercile la sotat pentru încă circa cinci minute.
  • La servire, presărați cu sare și piper după gust, iar deasupra adăugați ceapă verde tocată sau arpagic verde…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news