Ștrudel cu mere și cremă de brânză

Share

Ștrudelul cu mere și cremă de brânză reprezintă o rețetă de o complexitate medie, rezultatul fiind însă unul extrem de savuros.

Ștrudel cu mere și cremă de brânză

Ștrudelul cu mere și cremă de brânză va fi gata în circa 40 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru ștrudel cu mere și cremă de brânză:

  • 1 fâșie de aluat pentru foietaj, descongelată
  • 55 g cremă de brânză ținută la temperatura camerei
  • 1 cană de umplutură de mere călite (niște mere rase, scurse de zeamă, se pun într-un vas împreună cu zahăr și puțin unt, se amestecă și se lasă la foc mic, până se înmoaie și scade zeama, iar după ce s-au răcorit, adăugați și puțină pudră de scorțișoară)
  • 1 linguriță de migdale decojite și mărunțite
  • 2 lingurițe de unt topit
  • 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare pentru ștrudel cu mere și cremă de brânză:

  • Așezați într-o tavă hârtie pentru copt și preîncălziți cuptorul la 204ºC.
  • Întindeți aluatul și faceți patru sau cinci tăieturi pe diagonală, de la dreapta la stânga și invers, la intervale egale.
  • Folosiți o pensulă de bucătărie și ungeți cu unt bucățile de aluat.
  • Întindeți crema de brânză în mijlocul fiecărei bucăți și adăugați umplutura de mere.
  • Împăturiți bucățile, încât să se acopere umplutura, apoi le ungeți deasupra cu unt topit, presărați migdale mărunțite, zahăr, apoi transferați ștrudelele în tavă.
  • Introduceți tava la cuptor pentru 12-15 minute, până când aluatul devine pufos și capătă o nuanță de auriu spre brun deschis…
  • Ștrudelele se servesc calde sau ținute la temperatura camerei.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news