Ștrudel din cartofi cu mere și stafide

Share

Ștrudelul din cartofi cu mere și stafide este o rețetă pentru un desert foarte gustos, pe care îl puteți prepara cu orice ocazie.

 Ștrudel din cartofi cu mere și stafide

Ștrudelul din cartofi cu mere și stafide își are originea în bucătăria germană. Se consumă cald și puteți adăuga, pentru un plus de savoare, sos de vanilie sau puțină înghețată, tot de vanilie.

Ingrediente pentru ștrudel din cartofi cu mere și stafide:

  • 350 g făină
  • 1 ou
  • 500 g de cartofi
  • un pachet de unt
  • 1.2 kg de mere
  • 80 g stafide
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 150 g zahăr granulat
  • 10 g scorțișoară
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru ștrudel din cartofi cu mere și stafide:

  • Fierbeți cartofii și îi curățați de coajă, după care îi lăsați să stea la temperatura camerei până în ziua următoare, când îi dați pe răzătoare.
  • Amestecați cartofii rași cu făina și cele două plicuri de praf de copt, după care adăugați zahărul granulat, un plic de zahăr vanilat, untul (păstrând puțin și pentru uns), oul și un praf de sare, apoi frământați încât să obțineți un aluat tare.
  • Întindeți aluatul și îl așezați într-o formă dreptunghiulară pentru copt.
  • Tăiați merele sub formă de cubulețe și le așezați pe aluat, după care adăugați un plic de zahăr vanilat, apoi rulați și ungeți cu puțin unt.
  • Încingeți cuptorul și introduceți tava; lăsați ștrudelul la cuptor pentru circa 25 – 30 de minute…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente