Sufleul de vanilie reprezintă o rețetă clasică, plină de savoare, potrivită momentelor în care doriți să consumați un desert fin.
Sufleul de vanilie este o rețetă pentru un desert aromat, care se prepară fără dificultate.
Ingrediente pentru sufleu de vanilie:
- 6 ouă
- un litru de lapte
- 20 g făină
- 200 g de miere
- 2 pliculețe de zahar vanilat
- un praf de sare
- pentru decor: puțin zahăr pudră
Mod de preparare pentru sufleu de vanilie:
- Fierbeți laptele, apoi îl răciți și încorporați făina.
- Separați albușurile de gălbenușuri.
- Peste laptele fiert adăugați mierea, zahărul vanilat și un praf de sare.
- Puneți amestecul pe foc și amestecați încontinuu, iar când începe să fiarbă, îl luați de pe foc și adăugați gălbenușurile și amestecați bine din nou.
- Bateți albușurile încât să devină spumă, apoi le adăugați peste amestecul cu gălbenușuri.
- Turnați totul într-o tavă adâncă sau în mai multe forme mici pentru prăjituri sau vase ramekin și lăsați la cuptor pentru circa 10-20 de minute, până când capătă o nuanță aurie…
- Lăsați sufleul să se răcească, apoi adăugați deasupra zahăr pudră.
Poftă bună!