Supă de roșii

Supa de roșii este o rețetă de supă hrănitoare și ușor de preparat, destinată prânzului sau cinei.

Supă de roșii

Supa de roșii este foarte gustoasă și există în mai multe variante, iar aceasta este una de post. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 porții. Opțional, puteți adăuga în supa de roșii fidea, tăiței de post sau 40 g orez fiert; puteți servi această supă și cu crutoane de pâine prăjită.

Ingrediente pentru supă de roșii:

  • 1 kg de roșii
  • 1+½ lingură de ulei
  • 20 g făină
  • un praf de zahăr
  • un praf de sare
  • frunze de țelină sau dafin

Mod de preparare pentru supă de roșii:

  • Eliminați părțile verzi ale roșiilor.
  • Tăiați în patru roșiile, apoi le puneți la fiert, în 500 ml de apă; după ce li s-a desfăcut coaja, le pasați.
  • Preparați rântașul, care trebuie să iasă de culoare deschisă: încălziți uleiul, adăugați făina și amestecați mereu ca să nu se ardă.
  • Rântașul se stinge cu sucul de roșii și cu încă un litru de apă, apoi se lasă la fiert pentru 20 de minute, la foc mic și se condimentează cu sare, zahăr, frunze de țelină sau dafin.

Notă: În cazul în care nu aveți roșii proaspete, puteți folosi 300 – 400 g roșii la conservă ori o cutie mică de pastă de tomate.

Poftă bună!