Home / RETETE / Tajina de carne de pui cu lamai murate

Tajina de carne de pui cu lamai murate

Tajina de carne de pui cu lamai murate reprezinta o reteta inedita, de senzatie, ideala ocaziilor festive sau sarbatorilor.

Tajina de carne de pui cu lamai murate

Tajina de carne de pui cu lamai murate este o mancare ce va impresiona invitatii gratie aromei oferite de sofran si lamaie.

Ingrediente pentru lamai murate:

  • 3 lamai
  • 3 lingurite de sare de mare
  • apa fiarta si racita

Ingrediente pentru tajina de carne de pui cu lamai murate:

  • 1 kilogram de pulpe de pui
  • 100 grame de masline
  • 500 ml de apa clocotita
  • 3 cepe mijlocii
  • 2 catei de usturoi
  • jumatate de lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingurita de coriandru
  • 2 lamai murate și feliate
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • sofran
  • coriandru proaspat
  • piper
  • sucul de la jumatate de lamaie

Mod de preparare pentru tajina de carne de pui cu lamai murate:

  • Tajina de carne de pui cu lamai murate reprezinta o reteta culinara inedita, savuroasa si usor de preparat. Se vor sterge foarte bine lamaile si se vor taia in patru, se va adauga sare de mare si se vor pune intr-un borcan cu apa peste ele. Se vor tine la racoare pret de trei saptamani.
  • Pentru a obtine tajina se vor spala si curata pulpele de piele, se vor taia cepele si se vor felia, la fel si usturoiul, se va pune ulei in tigaie si se vor adauga bucatile de pui, apoi ghimbirul, coriandrul, piper si sofran.
  • Dupa ce s-au calit, se vor adauga apa cu sofran si lamaile care au fost feliate.
  • Se va lasa totul pe foc, cu un capac, pret de 45 de minute, iar dupa ce am oprit focul, se vor adauga maslinele si sucul de la lamaie…

Pofta buna!