Tartă cu banane și dulceață de cireșe

Share

Tarta cu banane și dulceață de cireșe este o rețetă care se prepară foarte ușor, are un gust minunat și un aspect pe măsură.

Tartă cu banane și dulceață de cireșe

Tarta cu banane și dulceață de cireșe va fi gata în circa 25 – 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru tartă cu banane și dulceață de cireșe:

  • o foaie de aluat congelat
  • un ou bătut
  • 2 banane tăiate în felii subțiri
  • ¾ cană dulceață de cireșe
  • sucul proaspăt de la o lămâie
  • opțional: înghețată de vanilie

Mod de preparare pentru tartă cu banane și dulceață de cireșe:

  • Încingeți cuptorul la 240°C.
  • Puneți într-o tigaie cu diametrul de 20 cm dulceața de căpșuni și sucul de lămâie, apoi lăsați să dea în clocot și amestecați.
  • Adăugați feliile de banane sub forma unui strat la baza tigăii și lăsați să stea la foc mic timp de cinci minute, după care dați deoparte să se răcorească (circa 20 de minute).
  • Decongelați foaia de aluat și tăiați-o sub formă rotundă, apoi o așezați în tigaie peste stratul felii de banane.
  • Folosiți o pensulă de bucătărie și ungeți aluatul cu oul bătut.
  • Introduceți tigaia la cuptor, în partea superioară, pentru 12 – 15 minute apoi tăiați tarta în patru porții pe care le așezați pe farfurii.
  • Opțional, la servire, puteți adăuga deasupra înghețată de vanilie…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news