Terina de carne de pui cu praz invelita in prosciutto

Share

Terina de carne de pui cu praz invelita in prosciutto reprezinta aperitivul ideal pentru mesele festive, cinele luate impreuna cu familia sau pranzurile satioase de la finalul saptamanii.

Terina de carne de pui cu praz invelita in prosciutto

Terina de carne de pui cu praz invelita in prosciutto se prepara cu o zi inainte, intrucat necesita refrigerare peste noapte, insa efortul va fi rasplatit cu aprecieri din partea familiei si a prietenilor, deoarece rezultatul va fi unul delicios si foarte satios.

Ingrediente pentru terina de carne de pui cu praz invelita in prosciutto:

  • 800 grame carne de pui
  • 300 ml supa de pui
  • 400 grame mix de ciuperci
  • 10 felii prosciutto
  • 4 fire praz
  • 4 foi gelatina
  • 2 catei de usturoi
  • praz
  • ulei de masline
  • cimbru
  • patrunjel
  • tarhon
  • salata
  • optional, pentru servit: pere coapte; germeni de sfecla

Mod de preparare pentru terina de carne de pui cu praz invelita in prosciutto

  • Terina de carne de pui cu praz invelita in prosciutto se prepara usor si repede, daca se respecta pasii necesari prepararii. Se va cali prazul timp de 15 minute, dupa care se vor frige ciupercile, usturoiul si cimbrul si se va lasa totul deoparte.
  • Se va inmuia gelatina in apa rece si se va pune supa la incalzit, urmand ca gelatina sa se dizolve in supa.
  • Se va tapeta forma de terina si se vor aseza feliile de prosciutto in asa masura incat sa acopere fundul si partile laterale ale formei de copt.
  • Se va umezi fundul formei cu un strop de supa si se va aseza puiul uniform, dupa care se va presara un rand de ciuperci si se va condimenta totul cu sare si piper.
  • Se va adauga inca un strat de pui urmat de unul de praz si inca unul de pui, dupa care se vor adauga verdeturile.
  • Se va stropi cu supa fiecare strat si se va umple tava pana la refuz.
  • Se va acoperi tava si se va pune deasupra ei o greutate, lasandu-se la frigider peste noapte.
  • Se va felia terina cu grija si se va aseza cate o bucatica de para in jurul fiecarei felii.
  • Se va stropi cu supa de pui marginea farfuriei si se va repea aceeasi miscare cu putin ulei.
  • Optional, puteti servi acest fel de mancare impreuna cu pere coapte si germeni de sfecla…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news