Home / RETETE / Terina delicioasa de rata

Terina delicioasa de rata

Terina delicioasa de rata reprezinta o reteta ce necesita putina rabdare in prepararea ei, insa rezultatul va fi unul pe masura asteptarilor.

Terina delicioasa de rata

Puteti servi terina de rata ca atare sau impreuna cu paine prajita, o salata si/sau cu sosul preferat.

Ingrediente pentru terina delicioasa de rata:

  • 1 piept de rata cu piele, dar dezosat
  • 500 grame ficat de pui
  • 300 grame de bacon afumat
  • 300 grame pulpe superioare de pui, fara piele si fara os
  • usturoi tocat
  • ienibahar macinat
  • boabe de ienupar
  • patrunjel tocat
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 ml supa de pui
  • 2 linguri de coniac
  • unt

Mod de preparare pentru terina delicioasa de rata:

  • Terina delicioasa de rata va fi o reteta inedita daca urmezi cativa pasi simpli. Se va toca pieptul de rata cu tot cu piele, cat se poate de marunt. Se va felia bacon-ul si se vor pastra 12 felii pentru a se tapeta forma. Se vor taia carnea si feliile de bacon in bucati groase de un centimetru. Se vor pastra diferit tipurile de carne: 100 grame de pui, 250 grame de ficatei de pui, jumatate din carnea de rata. Toate acestea se vor aseza langa bacon-ul taiat.
  • Carnea ramasa se va pune intr-un robot de bucatarie si se va mixa pana se va obtine o pasta. Se va transfera carnea intr-un bol si se vor adauga usturoiul, ieninbaharul, ienuparul, patrunjelul, coniacul, vinul si supa. Acest amestec se va lasa la mariant pe timp de noapte.
  • Se unge cu unt o tava care sa aiba o capacitate de 1,5 litri, dupa care se va tapeta cu felii de bacon. Se va pune amestecul de carne in forma, se va impaturi cu felii de bacon, se va inveli in hartie de copt, apoi in folie de aluminiu. Se va pune intr-o tava un prosop de bucatarie peste care va veni terina. S e va turna apa fierbinte in tava pana aproape de nivelul formei. Se va lasa la cuptor o ora si jumatate, dupa care se va astepta o ora sa se raceasca…

Pofta buna!

Loading..