Tort cu capsuni, mac si lichior de portocale

Share

Tortul cu capsuni, mac si lichior de portocale reprezinta un desert spectaculos, gratie amestecului de capsuni cu mac si lichior de portocale.

Tort cu capsuni si mac cu lichior de portocale

Tortul cu capsuni, mac si lichior de portocale poate reprezenta atractia culinara a unei petreceri aniversare, acest desert fiind cu adevarat unul inedit.

Ingrediente pentru tort cu capsuni, mac si lichior de portocale:

  • 225 grame faina
  • 225 grame zahar
  • 200 grame unt
  • 4 oua mari
  • praf copt
  • 4 linguri mac
  • 1 lingurita extract de vanilie

Ingrediente pentru sirop si crema:

  • 500 ml crème fraiche
  • 350 grame capsuni
  • 170 grame iaurt grecesc
  • 100 grame zahar
  • 1 lingura lichior portocale
  • 1 portocala rasa si stoarsa

Mod de preparare pentru tort cu capsuni, mac si lichior de portocale:

  • Se va praji macul in tigaie timp de doua minute, dupa care se lasa la racit.
  • Se va unge cu unt tava in care se va coace blatul pentru tort.
  • Se va amesteca faina cu praful de copt, cu ouale si zaharul si se vor mixa. Ulterior, se vor adauga untul si extractul de vanilie si se va reporni mixerul. Se va cerne faina amestecata cu praful de copt, adaugandu-se trei linguri de mac si se amesteca din nou. Se va da aluatul la cuptor pret de 25 de minute.
  • Pentru a obtine siropul, se va incalzi sucul de portocala si 50 grame din cantitatea de zahar in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, dupa care se adauga lichiorul. Se va unge aluatul cu siropul obtinut, din abundenta.
  • Pentru umplutura se va bate iaurtul, crème fraiche si restul de zahar, plus coaja de la portocala pana se obtine o compozitie groasa si usor de intins.
  • Se vor aseza in straturi blaturile, crema si capsunile…
  • Se va presara macul deasupra.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente