Tort cu nectarine

Tortul cu nectarine reprezintă o rețetă delicioasă de tort cu blat răsturnat, pe care îl puteți prepara cu orice ocazie.

Tort cu nectarine

Tortul cu nectarine este foarte gustos. Aluatul se prepară în cica 25 de minute și se lasă la cuptor pentru 70 de minute.

Ingrediente pentru tort cu nectarine:

  • 1 linguriță de unt moale
  • 50 g zahăr brun
  • 4 nectarine feliate
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahăr alb, granulat
  • 225 g făină
  • 1+1/2 lingură praf de copt
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 1 lingură de pastă de vanilie
  • 110 ml iaurt grecesc
  • Opțional: frișcă

Mod de preparare pentru tort cu nectarine:

  • Încingeți cuptorul la 150°C.
  • Ungeți cu puțin unt o formă rotundă pentru tort, cu diametrul de 20 cm.
  • Întindeți o linguriță de unt pe fundul formei și presărați zahărul brun, după care așezați feliile de nectarine și dați deoparte.
  • Într-un bol mare, bateți untul cu zahărul alb, apoi adăugați restul ingredientelor și le bateți bine în continuare, până când obțineți o compoziție omogenă, pe care o turnați apoi peste nectarine și o uniformizați cu o spatulă.
  • Introduceți la cuptor pentru circa 70 de minute, până când deasupra capătă o nuanță de auriu închis spre maroniu și trece testul cu scobitoarea. După aceea, scoateți din cuptor și lăsați deoparte, să se răcorească pentru 15 minute.
  • După ce s-a răcit, răsturnați cu grijă tortul din formă, încât să nu deranjați nectarinele.
  • Opțional, îl puteți servi cu frișcă…

Poftă bună!