Home / RETETE / Retete dulciuri / Dulciuri de post / Trigoane cu mere

Trigoane cu mere

Trigoanele cu mere sunt savuroase, fragede și ușor de făcut, fiind soluția ideală pentru momentele în care doriți să preparați ceva sățios și aromat.

Trigoanele cu mere pot fi preparate cu orice ocazie. Vă prezentăm o rețetă simplă și savuroasă.

Ingrediente pentru trigoane cu mere:

  • un pachet de aluat pentru foietaj (congelat)
  • 4 – 5 mere potrivit de mari
  • scorțișoară pudră
  • zahăr granulat

Mod de preparare trigoane cu mere:

  • Curățați merele de cotor și coajă, apoi le treceți prin răzătoarea mare.
  • Puneți merele rase într-o cratiță, le căliți bine, adăugați zahăr după gust și îl amestecați până se dizolvă, opriți focul și presărați puțină scorțișoară.
  • Lăsați la dezghețat aluatul de foietaj, iar după aceea îl porționați sub formă de pătrățele.
  • Întindeți câte o linguriță din combinația cu mere în mijlocul fiecărui pătrat, apoi îl împachetați sub formă de triunghi și procedați la fel și pentru celelalte.
  • Încingeți cuptorul, la foc potrivit de mare, și tapetați o tavă cu hârtie pentru copt.
  • Așezați trigoanele în tavă și le introduceți la cuptor pentru 15  – 20 de minute, până când capătă o nuanță aurie…

Poftă bună!

Loading..